GameQuarter is op zoek naar enthousiaste redacteuren!

We kunnen er lang en kort over praten, maar iedereen die hier komt heeft Ă©Ă©n ding gemeen: een passie voor gamen. Die kun je onder stoelen of banken steken, maar je kunt deze passie ook uiten via je digitale pen! GameQuarter biedt je de kans om je kennis van games te delen met de rest van de wereld! Heb jij interesse in een leven als redacteur? Lees dan vooral verder!

De PlayStation 3 en Xbox 360 zijn aan het einde van hun levenscyclus

Eens
18% (7 stemmen)
Oneens
82% (32 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 39

Reacties

Bert94 op Zaterdag 14 januari 2012 om 09:42

 Eens. Ik vind dat ze wel eens mogen komen met hun nieuwe consoles. Ik kan alvast niet wachten!

th0rg1l op Dinsdag 17 januari 2012 om 15:30

Oneens natuurlijk. Heb hier net Uncharted 3 ingestoken en dat draait als een pareltje! Als Sony nog zo een paar games klaarliggen heeft., wil ik gerust nog een paar jaar wachten vooraleer de PS4 uitkomt.

Dave van Steenberge op Woensdag 18 januari 2012 om 22:00

Ze draaien nog zeer goed mee, me dunkt.

Karel-Jan Verheyde op Vrijdag 20 januari 2012 om 00:59

Ik ben ook van mening dat ze nog even mogen blijven.
Zoals rh0rg1l zegt, Naughty Dog blijft doorgaan met grafische pracht en elk jaar blijven ze zeggen dat de ps3 nog steeds niet op zijn 100% volledige capaciteit zit. Doe er nog maar een jaar of een jaar en half bij voor mijn part.

Sil Hendriks (GameQ Redactie) op Maandag 23 januari 2012 om 12:20

Ik heb liever dat ze aan hun max zitten zodat er meer focus op gameplay dan op NOG mooiere graphics wordt gelegd zoals dat nog veel gebeurd

fcvrobineh op Vrijdag 27 januari 2012 om 17:25

 Eens en oneens , als je ziet wat naughty dog nog kan maken met uncharted zeg ik nee :)

jubilee op Donderdag 22 maart 2012 om 21:06

 Ik vind nieuwe ontwikkelingen altijd leuk. Maar....soms gaan die ontwikkelingen zo snel dat ik het idee heb dat ik de "oude" console nog niet genoet benut heb.

fcvrobineh op Vrijdag 23 maart 2012 om 20:56

 oneens en eens , als je naar uncharted kijkt oneens , als je kijkt naar cod eens

kefkef op Zondag 25 maart 2012 om 16:53

 ik ben het eens omdat er wel eens iets nieuw mag komen mijn mening is dat het niet meer zo populair is als vroeger.

Honawe op Dinsdag 27 maart 2012 om 10:51

oneens, de 360 eeft zeker nog niet afgedaan, enige minpunt is geen blu-ray maar voor de rest vermaak ik me nog meer dan kostelijk met dees

Honawe op Dinsdag 27 maart 2012 om 10:53

oneens, de 360 eeft zeker nog niet afgedaan, enige minpunt is geen blu-ray maar voor de rest vermaak ik me nog meer dan kostelijk met dees (sorry voor dubbel bericht, maar ik vind nergens de optie voor deze te verwijderen...)

Schweppes op Dinsdag 3 april 2012 om 14:19

 Ik vind dat vooral de PS3 nog veel overschot heeft. Voor zowel PS3 en X360 worden nog tal van mooie games gereleased... Bovendien zijn de Kinect en Move nog erg onbenut gebleven.

Voor mij mag het dus nog even doorgaan... en mogen ze rustig doorwerken aan een PS4 en X720 die pas op de markt komen als ze volledig klaar zijn zonder kinderziekten...

Bovendien kunnen we nu tenminste ook nog een game lenen of ruilen bij een vriend, wat in de toekomst een pak moeilijk lijkt te zullen worden.

kefkef op Donderdag 24 mei 2012 om 21:51

De ps3 en de 360 zijn er nu al een tijdje en ze draaien nog zeer goed maar iets nieuws is altijd (bijna) beter en plezant ook natuurlijk.

kefkef op Donderdag 24 mei 2012 om 21:51

De ps3 en de 360 zijn er nu al een tijdje en ze draaien nog zeer goed maar iets nieuws is altijd (bijna) beter en plezant ook natuurlijk.

Vacature

GameQuarter is een groeiende website in een groeiende industrie. Wij zijn daarom regelmatig op zoek naar mensen die onze redactie willen komen versterken. Op deze pagina staan alle vacatures die we op dit moment open hebben staan. Let wel dat het om een part-time functie op vrijwillige basis gaat. Men hoeft niet in het bezit te zijn van een diploma/certificaat/... en het vervullen van de functie gaat makkelijk gepaard met een studie of baan.

Tales of ARISE

Reviewers score:

82

Audiovisueel
80%
Presentatie
85%
Gameplay
80%
Duurzaamheid
85%
  • Amper laadtijden ondanks pracht en praal
  • Karakters zijn niet zwart-wit
  • Combat houdt je bezig
  • Boss fights zijn soms wat langdradig
  • Teleurstellend einde
  • De microtransacties zijn echt smerig

Als we spreken over langlopende JRPG-series met een rijke historie en talloze games, denkt vrijwel iedereen aan dé twee franchises die aan de grondslag van Square Enix liggen: Dragon Quest en Final Fantasy. En hoewel dat geheel begrijpelijk is, daar meerdere delen van beide franchises als klassiekers mogen worden gezien, vergeet men hiermee een grote derde. Een derde die misschien niet zo bekend is geworden bij het grote publiek, maar met zeventien hoofdgames naast een legioen spin-offs en re-releases langzamerhand meer tijd in de spotlights verdient.

Conclusie

Lange tijd leek het erop dat Tales of ARISE wel eens het beste deel in de serie zou kunnen worden, zelfs als boss fights soms wat langdradig waren. Maar een teleurstellende finale en de bijna verplichte microtransacties wegen dermate zwaar op de ervaring dat die titel voor de vingers glipt. ARISE is ondanks dat een goede JRPG, maar het had een geweldige kunnen zijn…

Microsoft zet een hoop titels in de uitverkoop

Microsoft gooit weer een hoop titels in de uitverkoop en deze zijn vanaf vandaag beschikbaar. De focus ligt deze keer op de Tokyo Game Show, veel games komen dan ook uit deze kant van de wereld.

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN Deluxe Edition voor €23,75 (75%)
Alphadia Genesis 2 voor €10,49 (30%)
Angels of Death voor €11,99 (20%)
AngerForce:Reloaded voor €4,00 (60%)
Arcade Classics Anniversary Collection voor €5,00 (75%)
ARCADE GAME SERIES 3-in-1 Pack voor €4,00 (50%)

Bron: Xbox Nederland

Chernobylite is er nu ook voor consoles

Na een redelijk succesvolle launch op PC, is first-person survival horror RPG Chernobylite nu ook beschikbaar voor PlayStation en Xbox.

Wie op de een of andere manier deze game volledig gemist heeft, wordt kort bijgepraat in de launch trailer. Zoals je uit de naam kon opmaken is Chernobyl de setting, maar ditmaal is dat meer dan een verschrikkelijke ramp. Vreemde wezens verschijnen uit portalen die nadien openen en het gebied rondom de kerncentrale wordt nog onbewoonbaarder dan dat het al was. Toch ga jij erheen, uit de naam van liefde.

Je kunt Into the Pit nu zelf proberen

Into the Pit
19/10/2021
niet beschikbaar
nee
PC

Magische FPS Into the Pit heeft een demo gekregen die je exclusief via de Humble Store kunt downloaden.

Bron: Humble Bundle

Ruimte FPS Boundary deelt nieuwe gameplay trailer

Wie snelle first-person shooters als Halo of Call of Duty heeft gespeeld, zal weten dat er soms zoveel om je heen gebeurt dat je het overzicht erdoor verliest. Boundary bewijst dat het erger kan.

Want wat nou als je die gameplay combineert met bewegen in 360 graden en zonder zwaartekracht? Het antwoord daarop krijg je in de nieuwe trailer van de game.

Fanatical overtreft zichzelf met de Savage Bundle

Het probleem wat je als webshop hebt wanneer je bekendstaat om je bundels, is dat je elke keer weer moet proberen om jezelf te overtreffen. En hoewel de smaak van de consument daar een belangrijke rol in speelt, valt niet te ontkennen dat de gloednieuwe Savage Bundle een van de sterkere is die we recent voorbij zagen komen.

Bron: Fanatical

Fall Guys dendert Guinness Book of World Records binnen

februari 2020
Party, Platform
ja
PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One

De platformer Fall Guys: Ultimate Knockout heeft een record te pakken. De game zou namelijk het de meest gedownloade PlayStation Plus-game aller tijden zijn. Daarmee laat het een flink lijstje achter zich, want er zijn de afgelopen jaren aardig wat games uitgedeeld via Sony's online service.

Sony heeft nog een waslijst aan PS5-features klaarliggen

Sony is (uiteraard) nog niet klaar met het inrichten van het PS5-systeem. Onlangs verscheen er een grote firmware-update die het vervangen van de SSD beschikbaar maakte en daarnaast 3D Audio support voor TV speakers lanceerde. De firmware werd door de community gezien als een mooie toevoeging, maar er gloort meer aan de horizon.

Naughty Dog is druk bezig met de multiplayer van The Last of Us: Part II

The Last of Us: Part II
19/06/2020
Action adventure, Stealth
nee
PlayStation 4

De multiplayer van het populaire The Last of Us: Part II komt eraan, maar wordt pas getoont wanneer deze af is. Dat laat Naughty Dog weten in een blogpost omtrent The Last of Us Day.

Animatieserie Arcane verschijnt op 7 november

De animatieserie rond League of Legends genaamd Arcane verschijnt 7 november op Netflix.

Netflix maakte dat bekend middels een nieuwe trailer. In de trailer zien we de datum 6 november, maar doordat het verschil in tijdzone betekent dat voor ons 7 november. De serie vertelt het verhaal van de twee bekendste champions uit League of Legends, de zussen Jinx en Vi.

Nieuwe trailers en derde seizoen voor serie The Witcher

Het eerste seizoen van The Witcher is enorm populair op de streamingdienst Netflix en het is dan ook al een tijdje bekend dat er een vervolg komt. Om ons warm te houden heeft Netflix een aantal nieuwe trailers gepubliceerd.

In de eerste trailer worde de gebeurtenissen uit het eerste seizoen van The Witcher samengevat. Daarnaast zijn er nog een tweetal trailers. Deze geven ons een kijkje op de personages Geralt, Ciri en Nivellen.

Eerste beeld van The Last of Us-serie getoond

In het teken van The Last of Us Day 2021 heeft HBO een foto gepubliceerd van de serie The Last of Us.

Op de foto zien we Pedro Pascal als Joel en Bella Ramsey als Ellie, die kijken naar een neergestort vliegtuig. Op de foto zijn geen gezichten te zien, maar we zien wel dat de outfit matched met die van de personages uit de The Last of Us-game.

Mogelijk zijn de PlayStation Plus-games voor oktober gelekt

Mogelijk zijn de PlayStation Plus-games van de maand oktober gelekt. De games voor de maand september werden eerder ook al correct gelekt door Billbill-Kun, schrijven op Dealabs. Ook deze maand lekt de schrijver de aankomende PlayStation Plus-games.

Bron: Dealabs

Discord

Hot
EnquĂŞte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner