Turbo Overkill brengt spectaculair geweld naar het volgende niveau

De eerste grote FPS als Duke Nukem en DOOM namen het niet zo nauw met realisme en opteerde er in plaats daarvan voor om hectische, snelle en gewelddadige actie centraal te zetten. Een mindset die in recente jaren een opmars lijkt te maken, mede dankzij de reboot van de DOOM-serie.

Dat Turbo Overkill ook in dit rijtje mag worden geplaatst is niet geheel verwonderlijk, daar Scott Miller zijn naam eraan heeft verbonden. Hij bracht ons onder andere Wolfenstein 3D en Duke Nukem 3D en is een van de twee mannen die de game mocht onthullen met een bloederige trailer.

''Als de gast die hielp met het lanceren van het shooter genre met Wolfenstein 3D, Rise of the Triad, Duke Nukem 3D, Max Payne en Prey ben ik niet meer zo enthousiast geweest over een FPS sinds de gouden dagen van Apogee / 3D Realms,'' schrijft Miller. ''Turbo Overkill is een zandbak van plezier en de originele gameplay-ideeën kwamen samen als een nacht met gloeiendhete pizza en je favoriete ijskoudje drankje. Deze game spelen maakte me opnieuw een Turbo-liefhebber.''

Apogee zal optreden als de uitgever van Turbo Overkill, die het spel volgend jaar naar Steam, Switch, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series wil brengen. De ontwikkelaar is Trigger Happy Interactive, opgericht door Sam Prebble. Dus natuurlijk wil hij ook nog iets zeggen:

''Turbo Overkill is en snel, hectisch en wild met overdaad gepersonifieerd. Dit is de game die we altijd wilden spelen; het maken is een droom. Genadeloze vijanden, extreem dodelijke en leuke wapens, snelheid en precisie boven alles. Als je van Quake III: Arena of de moderne en klassieke DOOM houdt, of Apogee's legendarische first-person shooters, zul je je thuis voelen in Paradise.''

Paradise is de stad waar Turbo Overkill zich zal gaan afspelen en was ooit het thuis van Johnny Turbo, die terugkeert om een AI uit te schakelen die de bevolking in zijn macht heeft. Niet vanuit de goedheid van zijn hart, maar voor glasharde pegels. Want ook in de toekomst draait alles om geld. Gelukkig is Johnny tot aan de tanden bewapend, met zelfs een kettingzaag als been. Zijn troefkaart is echter Hero Time, waarmee je de tijd kunt vertragen, al helpen bijzondere wapens als Twin Magnums met lock-on en een shotgun met een grenade launcher zeker!

 

           
Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu
N

Games Headliner