Trotse tweet over Dying Light 2 zorgt voor controverse

04/02/2022
Action RPG
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Het duurt niet al te lang meer voordat Dying Light 2 dan eindelijk in de schappen ligt. Op 4 februari 2022 moet het spel namelijk in de schappen verschijnen en mondjesmaat verschijnt er steeds meer informatie over het spel. Onlangs twitterde de studio trots dat het compleet uitspelen van het spel zo'n 500 uur in beslag zou nemen. Veel content dus, maar dit schiet sommige fans in het verkeerde keelgat.

Er worden namelijk de nodige vraagtekens gezet bij de kwaliteit van deze 500 uur. Het zou de studio meer om kwantiteit dan om kwaliteit gaan, zo is het angstige vermoeden. De Poolse ontwikkelaar probeerde snel in te grijpen door te stellen dat het spel in principe in 100 uur uit te spelen is. De 500 uur  zou gaan over het echt volledig uitspelen van de game. Elk hoekje zou dan bestudeerd zijn.

Het is geen toeval dat er kritiek is op het aantal uren. Nadat de tendens jaren geleden eerder was dat een spel kon worden afgekraakt om zijn speelduur, daar lijkt de opinie nu te zijn gedraaid. Spelers willen eerder kwaliteit en minder kwantiteit. Met name openwereldgames hebben nogal eens de moeite om aan die vraag te voldoen.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner