THQ Nordic voegt Rad Rodgers aan hun portfolio toe

Rad Rodgers: World One
13/12/2016
niet beschikbaar
nee
PC, PlayStation 4, Xbox One

Uitgever Nordic Games werd in een klap beroemd toen het zijn slag sloeg bij het faillissement van uitgever THQ en aan de haal ging met hun naam en IP's als Darksiders en MX VS ATV. Dit was echter niet hun eerste inkoop van externe IP's en het zou ook niet hun laatste zijn.

Hun nieuwste aanwinst is Rad Rodgers, een game die in 2016 het levenslicht zag na een succesvolle Kickstarter-campagne van Slipgate Studios. De game werd na release goed ontvangen en werd genomineerd voor de “Best Technical Achievement”  award bij Spilprisen 2017. De studio leek dan ook een glansrijke toekomst tegemoet te gaan. Slipgate Studios heeft hun IP nu echter opeens verkocht aan THQ Nordic, iets waar zowel de studio als de vorige uitgever behoorlijk blij mee lijken te zijn.

''We zijn vereerd dat we de kans hebben gehad met zo'n creatieve groep onafhankelijke ontwikkelaars te mogen werken en zijn blij dat we hebben kunnen helpen met het vinden van zo'n veelbelovende toekomst bij onze vrienden van THQ Nordic. 3D Realms zal verder gaan met hun missie om innovatieve onafhankelijke ontwikkelaars te helpen sneller succesvol te worden,'' aldus Josh Olin van 3D Realms, de vorige uitgever van Rad Rodgers.

''Rad Rodgers was een spel waar we een hoop plezier mee hebben gehad tijdens het ontwikkelen. Beginnend met de succesvolle crowdfunding-campagne, welke ons extreem motiveerde, tot aan de bergen reacties en lof die we kregen van fans van de game. Het was een geweldige ervaring voor ons en we zijn blij om THQ Nordic het nu over te laten nemen, daar we het gevoel hebben dat ze niet enkel games kopen, maar er ook goed voor zorgen,'' aldus Slipgate Studios' Frederik Schreiber. 

 

 

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner