Take-Two neemt Zynga over voor enorm bedrag

Toen bekend werd dat Microsoft Bethesda voor 7.5 miljard dollar in zou lijven in diens studio's, tolde het hoofd van menig gamer. Dit was een enorm bedrag, wat we doorgaans niet in ''onze'' wereld zagen.

2022 is echter nog maar amper begonnen en nu mogen we melden dat mobiele ontwikkelaar Zynga is gekocht voor 12,7 miljard dollar. De gelukkige nieuwe eigenaar? Rockstar- en 2K Games-eigenaar Take-Two Interactive, die hiermee namen als FarmVille, Words With Friends en Zynga Poker aan diens portfolio toevoegt.

Het doel van deze overname is natuurlijk om de mobiele tak van het bedrijf in een klap van flink wat levensbloed te voorzien, door niet enkel ervaren personeel, maar ook reeds goed lopende software in het concern op te nemen. Als de overname rond is, zal Take-Two immers in één klap een van de grootste spelers in deze markt zijn. Maar dat is wel enkel áls de overname rond komt.

Volgens de procedure voor overnames als deze, is er een wachttijd van 45 dagen. In die periode mogen andere bedrijven een bod doen om Take-Two te overtroeven. Of we dat gaan zien gebeuren is twijfelachtig, maar je weet het maar nooit.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner