Star Citizen heeft meer dan 400 miljoen dollar aan crowdfunding opgehaald

Star Citizen
Q1 2015
niet beschikbaar
ja
PC

Op de crowdfunding-pagina van Star Citizen is dit weekend de grens van 400 miljoen dollar gehaald.

De game is sinds 2011 in ontwikkeling en behoort tot de meest ambitieuze games van een indie developer die momenteel gemaakt wordt. De game wordt hoofdzakelijk gefinancierd door een crowdfunding-actie van Robert Space Industries(RSI).

De game, die zich afspeelt in de ruimte, is dan ook al ruim tien jaar in de maak en sprake van een releasedatum is er nog niet. Dit heeft meerdere malen tijdens het productieproces geleid tot klachten van investeerders die hun geld terug eisten. Deze game heeft ondanks alles het meeste geld opgehaald in een crowdfunding-actie ooit. Van alle crowdfunding-projecten staat alleen de cryptomunt Etherium boven Star Citizen.

Investeerders in de game kunnen er een vroege release van spelen en afgelopen weekend zijn tijdens een Intergalactic Aerospace Expo (IAE), een soort in-game evenement voor nieuwe onthullingen, onder andere zes nieuwe schepen onthuld.

De IAE heeft eraan bijgedragen dat veel geld geschonken is, waardoor op 22 november het bedrag 400 miljoen dollar haalde.
 

Bron: Robert Space Industries

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner