SHIELD Experience 9.0 is nu beschikbaar

De volgende grote update voor SHIELD Software Experience, upgrade 9.0, is nu beschikbaar voor alle NVIDIA SHIELD TV's.

Een update met een nieuw beginnummer betekent doorgaans grote veranderingen en deze keer is dat niet anders. 9.0 voegt Android 11-ondersteuning toe, waardoor gebruikers kunnen profiteren van een verbetert Google Keyboard. Hiernaast kan ook gebruik worden gemaakt van stembesturing en de Google Assistant.

In een steeds meer digitaliserende wereld is privacy belangrijker dan ooit. Na het installeren van 9.0 is het daarom mogelijk een eenmalige machtiging aan een app te verlenen, zodat je goed in het oogt kunt houden wie wat van je kan en mag zien.

Op het gebied van ervaring kun je nu gebruik maken van Bluetooth-headsets met aptX. Dit complementeert de reeds aanwezige ondersteuning voor LDAC-headsets en geeft consumenten meer opties voor hun audio-ervaring. Ook op het gebied van muizen en toetsenborden is bestaande support uitgebreid.

Daar de SHIELD TV's natuurlijk TV's zijn, voegt 9.0 meer opties toe voor het kijken van films en series. Zo kun je bijvoorbeeld diensten als Apple TV en Amazon koppelen aan Movies Anywhere zodat je alles op één plek hebt. Onze focus ligt echter natuurlijk op games en dus hebben wij meer interesse in GeForce NOW.

Die dienst ondersteunt nu meer dan 1100 spellen, die mooier dan ooit zullen ogen dankzij het nieuwe 3080-lidmaatschap. Hiermee krijg je tegen een extra prijs betere performance en graphics. En als het niet bevalt, kun je gewoon weer terugkeren naar je oude abonnement zonder wat dan ook te verliezen. Mede hierdoor kun je nu ook via GeForce NOW op Twitch streamen terwijl je via de dienst een spel speelt. En dit kan op meer controllers dan ooit tevoren, nu de Xbox One-, Xbox Series-, Dualshock 4-, Dualsense- en Scuf-controllers worden ondersteund.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner