Raft komt volgende maand naar Steam

Raft
23 mei 2018 (Early Access)
Strategy
nee
PC

Aan survival games hebben we de afgelopen jaren geen tekort gehad, vooral op de PC. Maar waar de meeste van die games je in een afgelegen bos of met zombies gevulde wereld plaatsen, daar besloot indie-ontwikkelaar Redbeet Interactive het anders aan te pakken.

In Raft ontwaak je in het midden van de zee, met geen land in zicht en bewapend met enkel een plastic haak. Hiermee vis je voorwerpen uit het water in de hoop zo lang mogelijk te kunnen overleven en een nieuw drijvend thuis te maken in een wereld die je allesbehalve gunstig gezind is. En vanaf 23 mei 2018 kan iedereen dit doen. De game verschijnt dan namelijk in Steam Early Access. Dat heeft de gloednieuwe uitgever van het spel, Axolot Games, bekendgemaakt.

Mocht je de game willen proberen voordat je de Early Access eens kans geeft? Dan heb je die mogelijkheid...soort van. Raft begon namelijk ooit als een gratis spel op Itch.io en is hier nog altijd te downloaden. De Steam-versie van de game zal een compleet andere artstyle, nieuwe content en multiplayer hebben, maar het basisconcept is hetzelfde gebleven. Je kunt dus in ieder geval testen of dit type game je wel ligt.

Met de aankondiging van de releasedate stuurde Redbeet ook een persbericht de wereld in, die vertaalt het volgende zegt: ''Zoals eerder gezegd hadden we dit niet kunnen doen zonder de geweldige steun die we nog altijd krijgen van onze community. Dus ontzettend bedankt; iedereen die naast ons gestaan heeft en ons gemotiveerd heeft tijdens de ontwikkeling. En als je nieuw bent in Raft hopen we dat je van het spel zult genieten en verwelkomen we je met open armen. En onthoudt: dit is slechts het begin. Tezamen met jullie en jullie feedback zal Raft blijven groeien in Early Access.''

Bron: GameRant

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner