PS5-gamers hebben sterke voorkeur voor fysieke uitgave van games

De digitale markt groeit met de dag en dat is te zien aan het aantal games dat digitaal wordt aangeboden. Vooral indie developers kunnen online hun spellen gemakkelijk distribueren, waardoor het een groot publiek aan gamers kan aanspreken. Online een aanschaf heeft ook zo zijn voordelen. Je kunt je games namelijk een stuk minder gemakkelijk kwijtraken en terwijl een schijfje beschadigd kan raken, is een digitale download stabiel en veilig.

Ondanks de mogelijke voordelen zijn de PS5-bezitters lang niet allemaal gecharmeerd van de digitale spellen. Video Games consultant Sam Naji van SJN Insights liet tijdens de GI Live: London namelijk weten dat er 51% meer fysieke spellen voor de PlayStation 5 zijn verkocht dan digitale spellen. Een meer dan opmerkelijk voordeel voor de schijfjes dus. Dit aantal is gemeten tussen november 2020 en augustus 2021. De fysieke verkopen werden bijgehouden in 23 landen en in 49 landen werden de digitaal verkochte exemplaren gemeten.

In totaal zijn er meer dan tien miljoen fysieke spellen verkocht voor de PlayStation 5. Ondertussen zijn er meer dan 7,5 miljoen digitale games verkocht. Wat heeft jouw voorkeur? Een fysiek of een digitaal exemplaar?

Bron: GamesIndustry

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner