Masters keert terug naar PGA Tour

EA Sports PGA Tour
TBA
Sport
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Na er lang om gezeurd te hebben, krijgen golffans dan toch eindelijk hun zin. Het Masters Tournament van de Augusta National Glof Club keert terug naar een game, waarmee EA Sports PGA Tour het enige golfspel is dat alle vier de grote toernooien bevat. Dit zijn, naast Masters, het PGA Champion Ship, U.S. Open Championship en The Open Championship.

De onthulling werd eerder vandaag gedaan door Fred Ridley, de voorzitter van de Augusta National Golf Club én het Masters Tournament, tijdens zijn jaarlijkse persconferentie voor aanvang van het toernooi in het echte leven. Hij is echter verre van de enige die wat te zeggen heeft.

''We zijn vereerd om samen te werken met Augusta National, thuis van het Masters Tournament, om diens baan en traditie exclusief in EA Sports PGA Tour te tonen,'' vertelt Cam Weber van EA Sports. ''EA Sports is toegewijd aan het laten groeien van de liefde voor sport bij iedereen en door ons partnerschappen met PGA Tour, Augusta National en de andere majors, brengen we nieuwe en levenslange fans dichterbij de grootste golfevenementen dan ooit tevoren.''

Als gevolg van deze samenwerking is de baan van Augusta tot in detail vastgelegd en nagemaakt, waarbij zelfs luchtscans zijn gebruikt om zelfs de kleinste dingen juist te krijgen. Hiervoor heeft de ontwikkelaar, naar eigen zeggen, miljoenen datapunten verzameld om de locatie authentiek neer te kunnen zetten. Door in de game Road to the Masters te kiezen, kunnen spelers dit aan den lijve ondervinden, wanneer ze deelnemen in het toernooi. En als we Dustin Johnson, de winnaar van het toernooi in 2020, moeten geloven, moet dat een hele beleving zijn:

''De Masters winnen afgelopen jaar was een van de grootste momenten van mijn leven en ik hoop daar weer te winnen. Er is geen toernooi beter geschikt om te vieren op de cover van een videogame en ik kan niet wachten om de schoonheid en unieke traditie van Masters te zien in EA Sports PGA Tour.''

Wanneer EA's golfspel gaat verschijnen is overigens helaas nog altijd in nevelen gehuld.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner