Is Cyberpunk 2077 verder gedowngrade op PlayStation 4?

Cyberpunk 2077
10/12/2020
RPG
nee
PC, PlayStation 4, Xbox One

Met ingang van vandaag is Cyberpunk 2077 weer te downloaden op het PlayStation Netwerk, zij het wel met een waarschuwing van Sony om de PlayStation 4-versie te vermijden, vooral als je op het basismodel speelt.

Met de comeback is ook Patch 1.23 in de schijnwerpers komen te staan, daar spelers opmerkelijke dingen zien tijdens het spelen op de PS4. Zo zou de game een stuk soepeler lopen op het basismodel, hetgeen natuurlijk goed nieuws zou zijn, al zeggen andere spelers daar weer niets van te merken. Maar als dat zo zou zijn, is daar wel mogelijk een oorzaak voor gevonden.

Spelers rapporteren namelijk massaal dat het aantal voertuigen en voetgangers na installatie van de patch is teruggeschroefd. De PS4-versie had al minder van beide dan andere versies van het spel, maar dat verschil zou dus nu nĂłg groter zijn geworden, hetgeen dan ook direct verklaart waarom performance allicht verbeterd is. Of dat de sfeer ten goede komt is echter een tweede, daar de game nu wordt vergeleken met een spookstad.

In de patch notes wordt niet over deze wijzigingen gesproken en vooralsnog heeft niemand verschillende builds van de PS4-versie met elkaar vergeleken om met harde data te komen. Het is dus goed mogelijk dat mensen zich de veranderingen inbeelden. Laten we hopen dat CD Projekt RED daarom zelf op korte termijn duidelijkheid geeft.

 

Discord

EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner