GRAVEN is een ander soort FPS

Als we denken aan first-person shooters, denken we aan Battlefield en Call of Duty of aan exotische varianten als Halo en DOOM. Slipgate Ironworks heeft echter hun eigen kijk op het genre, die tot uiting komt in GRAVEN.

GRAVEN werd vandaag onthuld in een online evenement van uitgever 3D Realms en volgt het verhaal van een priester die verbannen wordt nadat hij wraak neemt op de moordenaars van zijn dochter. Wanneer hij zijn god smeekt om verlossing, krijgt hij echter te horen dat vrede komt door zijn eigen acties. Zo begint een avontuur waarin je kruisbogen, magie en je goede oude zwaard gebruikt om monsters en occult gespuis uit te moorden en de wereld een betere plek te maken door drie grote open gebieden te zuiveren.

''GRAVEN begon als een game waar we vaak van gedroomd hadden,'' vertelt vice-president van 3D Realms Frederik Schreiber, die tevens als Game Director van het spel dient. ''Hoe zou een spirituele opvolger zijn van duistere fantasy series als Hexen eruit hebben gezien als het in 1998 gemaakt was met de originele Unreal engine. We denken dat GRAVEN het antwoord is. Wij hopen dat jullie dat ook vinden.''

GRAVEN verschijnt ergens volgend jaar voor PC, Switch, PS4 én PS5, Xbox One en Xbox Series X en kan je in eentje of met maximaal drie vrienden worden gespeeld in co-op.

           
Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner