Gesteggel binnen Sony over remakes en zelfstandigheid

Een artikel van Bloomberg heeft de nodige stof doen opwaaien over gesteggel binnen de bedrijfsorganisatie van Sony. Hoofdrolspelers in de discussie zijn Hermen Hulst (Hoofd  van PlayStation Worldwide Studios), Naughty Dog en Michael Mumbauer. Laatstgenoemde stuitte in zijn zoektocht naar meer zelfstandigheid op veel weerstand, wat aan het eind van de rit de nodige verliezers lijkt te hebben opgeleverd.

Michael Mumbauer werd in 2007 de baas van de Visual Arts Service Group van Sony. Deze organisatie wordt ingeschakeld wanneer games van studio's nog moesten worden gepolijst. Zo werden ze betrokken bij het finetunen van games als Spider-Man en Uncharted, maar ze  een specifiek groepje binnen deze organisatie wilde meer. Daarom besloot Mumbauer in 2019 met enkele andere prominente werknemers van de Visual Arts Service Group en andere studio's om eens wat anders te proberen. Sony bleek hier geen voorstander van.

De insteek van de zelfstandige onderneming van Mumbauer was om oude PlayStation klassiekers nieuw leven in te blazen. Zo werden de ogen en oren gericht op het oppoetsen van The Last of Us uit 2013. Er zou een nieuwe PS5-versie van het spel komen. Onder codenaam T1X werd er gewerkt aan de remake, maar Sony besloot na aanvankelijke goedkeuring het team niet te erkennen en geen geld toe te kennen aan het project. Ondanks dat zette Mumbauer door, maar Hermen Hulst zag uiteindelijk geen brood in de remake. De ontwikkelkosten zouden te hoog zijn.

Mumbauer was ondertussen nog wel werkzaam voor de Visual Arts Service Group van Sony en werd met zijn team opgeroepen om The Last of Us II te polijsten, aangezien deze al vertraging opliep. In ruil daarvoor wees Sony vervolgens enkele werknemers van Naughty Dog aan om te helpen bij project T1X. Wat volgde was een wisseling van de wacht. In plaats van zelf controle te hebben over project T1X, kreeg Naughty Dog de touwtjes over de remake in handen. Zo was Mumbauer met zijn idealen dus weer terug bij af.

Momenteel lijkt Naughty Dog dus weer zelf te werken aan een PS5-remake van The Last of Us. Ook zou er momenteel aan een nieuwe Uncharted worden gewerkt.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner