Foutje moet kunnen: Kingdom Hearts 3 heeft watermerk in cutscene achtergelaten

Kingdom Hearts III
29/01/2019
Action RPG
nee
PlayStation 4, Xbox One

Fanatieke fans van een serie pluizen elk klein detail van een game na in de hoop zo easter eggs te ontdekken die een glimp geven van de toekomst. En niet zelden leidt dat tot interessante ontdekkingen. Af en toe vinden gamers zo echter ook iets dat ze niet hadden moeten vinden.

Een voorbeeld hiervan is te vinden in Kingdom Hearts 3, waarin een watermerk te zien is tijdens een van de cutscenes. Specifiek gaat het om één frame in de scene waarin Elsa Let It Go ten gehore brengt. De specifieke frame zie je op de afbeelding hieronder, waarop de naam Arnold op Elsa's arm te zien is.

Arnold is een onderdeel van animatiesoftware Maya, waarvoor een aparte licentie is vereist. Hieruit valt dus op te maken dat dit programma gebruikt is om deze pre-rendered cutscene tot leven te brengen. En als je dat doet zonder licentie, verschijnt deze naam in beeld.¬†Dit betekent echter niet dat Square Enix geen licentie had. In dat geval zou namelijk het watermerk voortdurend in beeld zijn. Aannemelijker is dat het om een technisch foutje in het programma gaat, dan wel dat er heel even problemen waren met het real-time verifi√ęren van de licentie op Maya's servers. De verwachting is dan ook dat het watermerk spoedig uit de game zal verdwijnen middels een patch.

 

Bron: Kotaku

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner