FIFA reageert op EA's besluit om naam te wijzigen

niet beschikbaar
nee
niet beschikbaar

Geruchten deden al langer de rondte, maar vanaf vandaag is het officieel: Electronic Arts zal afscheid nemen van de FIFA-naam en hun voetbaltitels met ingang van volgend jaar door het leven laten gaan als EA Sports FC.

De reden voor de breuk is net zo voorspelbaar als dat die treurig is: centjes. Bij FIFA dachten ze eventjes van twee walletjes te gaan eten, door de FIFA-naam niet langer exclusief voor EA te maken, terwijl die wel nog steeds enorme bedragen zou moeten betalen om de naam te mogen voeren. Een deal waar de uitgever vriendelijk voor bedankt.

De FIFA is daar, uiteraard, niet blij mee en dat steken ze niet onder stoelen of banken. Ze halen Electronic Arts niet openlijk door het slijk, maar een uitspraak van President Gianni Infantino windt er ook niet bepaald doekjes om. Volgens hem kan namelijk enkel een game die de naam FIFA draagt de beste zijn voor gamers en voetbalfans. Indirect zegt hij dus dat EA Sports FC volgend jaar tekort zal schieten.

Of dit waar is, dat kan enkel de tijd leren. Maar volgens EA is enkel de FIFA-naam laten gaan. Andere zaken, zoals de spelers, teams en locaties, zijn apart gelicenseerd en kunnen ze gewoon blijven gebruiken. Dit ligt in lijn met eerdere geruchten die deze naamswijziging al voorspelden en is inderdaad aannemelijk gekeken naar hoe dergelijke overeenkomsten doorgaans worden vormgegeven.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner