Epic koopt Harmonix voor musicale content in Fortnite

Fortnite
25 juli 2017 (Early Access), 2018 (Full Release)
Third-person shooter
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Fans van Fuser en Rock Band zullen opkijken van het nieuws dat Harmonix is opgekocht door Epic. Epic wil de ervaring die Harmonix heeft opgedaan met het maken van muziek-games gebruiken voor content in Fortnite.

Dit meldt Epic in een blog op hun website. Fortnite staat er om bekend dat ze regelmatig evenementen in het spel organiseren, zoals het optreden van een DJ of van een band. Zo haalde de game de reguliere pers toen Marshmello het eerste echte live Fortnite-concert gaf in Pleasant Park lang geleden in 2019, toen corona nog niet door de wereld raasde. Epic wilt dit vaker en beter toegepast hebben.

Ondanks dat Harmonix zal gaan werken aan muzikale content voor de nog altijd zeer populaire battle-royale game, zullen ze ook nog blijven werken aan de support van bestaande titels zoals Rock Band 4 en de recentelijk uitgekomen Fuser.

De blog eindigt met de uitnodigende mededeling dat muziek al een belangrijk onderdeel van Fortnite is, maar met behulp van Harmonix tot nieuwe hoogte zal worden gebracht. “We zullen de manier hoe onze spelers muziek ervaren compleet veranderen, van passieve luisteraars tot actieve deelnemers.”

Bron: Epic Games

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner