Emiliano Sala is opeens uitermate populair op de Fifa Ultimate Team-marktplaats

FIFA 19
29/09/2018
Sport
ja
PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Emiliano Sala, een professioneel voetballer en een van de twee inzittenden van het vliegtuig dat sinds vorige vermist is, is in de afgelopen dagen uitermate populair geworden op de marketplace van FIFA 19's  Ultimate Team. De speler werd hier voor prijzen verkocht die ruim tien keer hoger waren dan normaal.

De plotselinge populariteit van de speler is ongetwijfeld te wijten aan het feit dat zijn lot op dit moment onzeker is. In het verleden werden spelers die kwamen te overlijden namelijk uit de roulatie gehaald, waardoor ze niet meer in card packs verschenen. Tevens werd de mogelijkheid om hun kaart te verhandelen geblokkeerd. Dit betekent dat enkel gamers die de speler reeds in bezit hadden op dat moment er nog mee konden pronken.

Voor zijn vermissing ging de kaart van Emiliano Sala voor tussen de 600 en 850 punten over de Marketplace, maar nadien is deze prijs omhoog gegaan tot 10.000 punten. Ondertussen heeft Electronic Arts echter wel ingegrepen en is de maximale verkoopprijs verlaagd tot 1.000 punten. De uitgever wilt hoogstwaarschijnlijk hiermee het signaal afgeven dat het niet wilt dat diens systeem wordt gebruikt om de (mogelijke) dood van iemand uit te buiten. Dit gebeurde in het verleden namelijk ook al bij spelers als Davide Astori, Cheick Tioté en Junior Malanda, hetgeen ook leden van community is opgevallen. Op sites als Twitter en Reddit wordt daarom onvrede geuit over de wansmakelijke praktijk.

 

;

 

Hoelang Sala's kaart nog verkrijgbaar en verhandelbaar is, is nog even de vraag. De Argentijn is immers nog altijd vermist. Met elk uur dat verstrijkt wordt de kans dat hij levend gevonden wordt echter kleiner en kleiner, vooral nu de zoektocht gestaakt is. GameQuarter wenst de familie daarom veel sterkte en hoopt dat diens lezers respectvol omgaan met de situatie van de voetballer.

Bron: Twitter

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner