Dungeons, opvolger Dungeon Keeper 2, aangekondigd

Dungeons
2011
Strategy
ja
PC

De Dungeon Keeper-franchise, met zijn alombekende intro, is waarschijnlijk een van de meest gespeelde series  uit de jaren negentig. Helaas stierf het derde deel uit de serie een vroegtijdige dood en werd de serie in de koelkast gezet. Sindsdien ging het alleen maar bergaf met het bedrijf en werd Bullfrog in 2004 samengevoegd met EA UK.  Algemeen werd aangenomen dat dit het einde zou worden van de populaire serie en tot op heden was de hoop op een nieuwe Dungeon Keeper opgegeven.

Gelukkig is er nog steeds het Duitse RealForge. Het bedrijf zou immers bezig zijn aan een identieke kopie van BullFrog's Dungeon Keeper die zou worden uitgegeven door Kalypso Media. Net als in het origineel kruip je wederom in de huid van een Dungeon Lord die een ondergrondse kerker moet onderhouden. Het hoofddoel van de game is om zoveel mogelijk avonturiers in de val te lokken met behulp van verborgen valkuilen, valdeuren en sadistische marteltuigen. Door de zielen te vangen van deze onfortuinlijke indringers, kun je de kerker uitbouwen tot een ondergrondse spelonk waar plaats is voor andere activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld een bibliotheek bouwen om magi√ęrs te lokken, die duistere spreuken onderzoeken en die je kunt gebruiken om je kerker te versterken.
 
Helaas krijgt onze Dungeon Lord nu te maken met persoonlijke problemen en valt hij ten prooi aan een valstrik opgezet door zijn ... ex-vriendin. De Lord valt hierdoor terug naar de onderste regionen van de hi√ęrarchie van de onderwereld. Door het succesvol uitbouwen van de ellendigste kerkers hoopt hij zijn rechtmatige plaats weer te kunnen innemen. Drie andere Lords hebben zijn plaats immers ingenomen en staan niet echt te wachten op zijn terugkeer‚Ķ
 
Het spel krijgt de naam Dungeons mee, een knipoog naar de originele naam. De game zou in 2011 in de winkelrekken liggen. Er zijn ook vijf veelbelovende screenshots vrijgegeven, welke je hier kan bekijken.

Bron: GameQuarter

Reacties

Heorot op Zaterdag 14 augustus 2010 om 03:18

Bangelijk, hier heb ik lang op gehoopt. Nu nog hopen dat het spel minstens even goed is als zijn voorgangers :p

Sebastiaan Quekel op Zaterdag 14 augustus 2010 om 14:41

Dungeon Keeper, was daar vroeger zo verslaafd aan! Hier ben ik dan ook erg blij mee :)

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner