Cosmic Darkside update beschikbaar voor Grindstone

Capybara Games is de ontwikkelstudio achter Grindstone. Zij hebben aangekondigd dat er voor deze puzzler een update uitgebracht is. Deze update bevat een New Game + mode met een horror-thema. Bij level 200 komt er een nieuwe cutscene, waarna Jorj and Jorja in een vreemde nieuwe wereld worden getransporteerd. Er zijn ook nieuwe vijanden die bevochten moeten worden die op hun beurt Osmium, een nieuwe resource, genereren.

De new game + mode is overduidelijk de grootste wijziging. In deze modus kun je de game volledig opnieuw spelen, maar zijn alle levels net anders en stukken moeilijker. De speler wordt in horror wereld gebracht die hetzelfde aanvoelt als het origineel, maar wel met zijn compleet eigen draai eraan. Deze wereld wordt, heel toepasselijk, ook wel de Cosmic Darkside genoemd.

Wanneer de speler zich waant in deze nieuwe spelwereld komen ze twee nieuwe vijanden tegen. De Cosmic Creep en de Cosmic Jerk. Beide hebben de vervelende eigenschap dat, wanneer ze niet snel genoeg teruggestuurd worden naar het hiernamaals, ze exploderen en andere Creeps, Jerks en Grindstones infecteren. Op dezelfde manier werkt de nieuwe crafting resource Osmium. Met Osmium kun je zeer krachtige items maken, maar het heeft een keerzijde. Wanneer je niet snel genoeg deze resource opslaat explodeert waarbij het ook omliggende Creeps, Jerks en Grindstones infecteren.

De update is vanaf nu beschikbaar. De game is oorspronkelijk gemaakt voor Apple Arcade, maar is inmiddels ook beschikbaar op de Nintendo Switch en te koop op de PC via Steam.

 

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner