Assemble Entertainment gaat ITORAH uitgeven

Uitgever Assemble Entertainment heeft onthuld dat het de debuutgame van ontwikkelaar Grimbart Tales uit zal gaan geven; een action-platformer genaamd ITORAH.

''ITORAH is een game die voor elke speler direct vertrouwt zal voelen,'' vertelt Assemble Entertainment CEO Stefan Marcinek in een persbericht. ''Het neemt de beste elementen van de 8- en 16-bit platformer dagen en de hedendaagse features die spelers verwachten en combineert ze met handgemaakte kleurrijke zichten met vloeiende gameplay en een hartverwarmend verhaal vol aandoenlijke karakters.''

Dit verhaal brengt ons naar Nahucan, een land dat geteisterd wordt door een vreemde, dodelijke plaag en al net zo dodelijke monsters. En alsof dat nog niet erg genoeg is, lijkt het alsof de titulaire Itorah de laatst overgebleven mens is. Volg haar avontuur terwijl ze Nahucan doorkruist, monsters en vallen trotseert en hopelijk vindt hoe het land zo heeft kunnen aftakelen.

Dat Itorah de laatste mens is, betekent overigens niet dat de game erg stil zal gaan worden. Grimbart Tales belooft een kleurrijke cast vol bijzondere karakters, waaronder Itorahs eigen wapen. Iets wat enkel mogelijk is door dit partnerschap, aldus Creative Director Artur Bäcker:

''Met Assemble aan boord als onze uitgever is de launch van ITORAH realiteit en we kunnen niet blijer zijn. ITORAH is een liefdeskindje en onze eerste game, dus het is een zeer opwindende tijd voor ons. Als indie-ontwikkelaars hebben we de creatieve vrijheid om een universum te maken dat gevormd is door de talloze herinneringen die ons fascineerden als kinderen. Ons doel is om soortgelijke ervaringen te maken voor toekomstige generaties en onze passie door te geven.''

           
Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner