Age of Empires IV verschijnt in de herfst van 2021

Herfst 2021
Construction and management, Strategy
ja
PC

Het heeft even geduurd, maar Age of Empires IV ligt dan toch echt in het verschiet. De game van ontwikkelaar Relic Entertainment en World's Edge beleefde gisteren zijn vuurdoop via een livestream en zal in de herfst van dit jaar verschijnen. We zagen enkele beelden van een Noorse campagne en er werd wat informatie uit de doeken gedaan over het spel.

Zo kunnen fans van Age of Empires II juichen: Age of Empires IV kan namelijk gezien worden als de spirituele opvolger van dit deel. Volgens de ontwikkelaar is AoE II het populairste deel van de franchise en daarom legt dit deel de basis voor de nieuwe game.

Veel dingen zul je dus ook herkennen als je het tweede deel hebt gespeeld, maar dit is geen remake. Die is er immers al. In dit deel zul je bijvoorbeeld de units makkelijker in formaties kunnen zetten. Ook kun je de verdediging van je nederzettingen beter organiseren door units op je verdedigingsmuur te plaatsen.

In totaal zullen er acht beschavingen beschikbaar zijn bij de release, met elk hun eigen type units en tactische voor- en nadelen. Elke factie zal dus de tijd vragen om hem meester te worden. China, Delhi Sultanate, Mongoli├ź en Engeland zijn al een zekerheidje. Het spel zal vier campagnes bevatten, waarvan er ├ę├ęn al uit de doeken is gedaan; de invasie van de Noormannen in Engeland in 1066. Het spel zal drie uur aan documentaire bevatten die ge├»ntegreerd is in de campagnes, wat dus vrij nieuw is. Tevens is bevestigd dat er plek is voor acht spelers in een spel en is er een heuse co-op modus voor de campagne.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner