Trifox

Trifox
TBA
niet beschikbaar
nee
PC

Dankzij corona hebben we al jaren geen échte gaming-evenementen meer gehad. Geen bezoekjes bij devs, geen press events en niet even rondrennen op gamescom. Teleurstellend, maar vandaag de dag niet het eind van de wereld meer. Dankzij het internet is preview content verkrijgen immers ook mogelijk vanuit je luie stoel.

Zo besloot ik in een opwelling om de demo van Trifox eens onder handen te nemen. Dit 3D-avontuur grijpt terug naar de spellen van een generatie of vier geleden, toen 3D nog een vrij nieuw concept was.

Even voorstellen

Vernoemd naar de drie vossen waar je mee kunt spelen, is Trifox naar eigen zeggen een action-adventure geïnspireerd op klassieke 3D-platformers. Dat lijkt tegenstrijdig, immers zijn het andere genres, maar de invloeden van bijvoorbeeld een Banjo-Kazooie zijn zeker te zien, ondanks dat de gameplay dichter bij simpele dungeon crawlers aanligt. De kleurrijke wereld, antropomorfische dieren als hoofdrolspelers en de niet serieuze toepassing van geweld zijn heel typerend voor spellen uit die periode, waar menig dertiger met een flinke dosis nostalgie op terugkijkt.

Ik zal eerlijk zijn; ik ben niet zo’n dertiger. Gamen bestond voor kleine Sil voornamelijk uit RPG’s en pas bij de GameCube begon ik mijn horizon te verbreden. Toen heb ik wel wat 3D-platformers gespeeld, maar het genre was toen al over de piek van diens populariteit, waardoor ik er niet met dezelfde roze bril kan kijken naar Trifox. En dan oogt het minder positief dan ik zou willen.

Relativering

Niet dat de game slecht oogt overigens. De drie vossen spelen allen heel anders, met een focus op verdediging, melee of ranged attacks, maar de game is (althans in de demo) wat aan de oppervlakkige kant. Ik had alles wat het te bieden had verkend in dertig minuten, maar had nergens echt een moment waarop de game van de grond kwam. De combat was heel basaal en ook bazen stelden weinig voor. Puzzels, hoewel aanwezig, waren van niveautje kinderspel en het beetje platformen wat er was, was niet veel beter.

Wie weet? Misschien is dit het begin van de game en komt er daarna meer diepgang. Maar daar ik niet op aannames kan gaan werken, kan ik daar niet blindelings van uitgaan.

Verwachting

Als dit slechts de introductie van Trifox is, kan ik me voorstellen dat dit een spel wordt dat populair wordt bij een zekere subset aan gamers. Maar als de demo van de game representatief is voor het eindproduct, zie ik hier de meeste mensen héél snel op uitgekeken raken.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner