Hot Wheels: Unleashed

Reviewers score:

67

Audiovisueel
70%
Presentatie
73%
Gameplay
65%
Duurzaamheid
55%
  • Geschikt voor jong en oud
  • Herkenbare Hot Wheels
  • Besturing
  • Eentonige circuits

Degene die vaker mijn reviews lezen, is het ongetwijfeld opgevallen dat ik graag racegames speel. Dit gaat van Formule 1 en rally tot aan Need for Speed. Je kunt wellicht zelfs stellen dat ik alles met een gemotoriseerd voertuig leuk vind om te spelen. Zo kwam ik uit bij Hot Wheels: Unleashed. Deze game trok niet mijn aandacht omdat ik een groot Hot Wheels-fan ben of omdat ik veel Hot Wheels heb gehad, maar omdat het hier wederom een racegame betreft. Laten we snel achter het stuur kruipen.

Hot Wheels: Unleashed is een arcaderacer die start met het openen van drie boxen. Hieruit krijg je random drie auto’s. Dit is even schrikken, want hierdoor denk je direct aan microtransacties en het kopen van deze boxen, maar we kunnen al snel opgelucht adem halen. De boxen waaruit je auto’s verkrijgt zijn enkel en alleen met geld aan te schaffen dat in game wordt verworven. De in-game valuta is tevens niet te verkrijgen middels een extra banktransactie vanaf jouw bankrekening. Na het openen van jouw drie boxen introduceert de game van Milestone zich met een heldere tutorial en zodra deze voltooid is kun je direct aan de slag.

Je wapens

Voor aanvang van een race kun je één van jouw vrijgespeelde Hot Wheels kiezen om mee over het circuit te nemen. De erg herkenbare Hot Wheels-auto’s hebben aardige details en daarbij diverse statistieken, die de snelheid, acceleratie, remmen en bestuurbaarheid aangeven. De verschillen tussen de wagentjes en de bijbehorende eigenschappen zijn hierbij goed merkbaar. Tijdens het spelen verzamel je ‘gears’; dit doe je voornamelijk door races te winnen. Deze ‘gears’ kun je vervolgens inzetten om de statistieken van jouw auto’s te verbeteren. Dit zorgt er waarschijnlijk voor dat je uiteindelijk één of twee favoriete exemplaren hebt, die je vervolgens upgrade en door de game heen gebruikt.

Met niet al te veel oefening heb je de controle over de auto’s zo onder de knie. De besturing is zeker een pluspunt van Unleashed. Drift lekker door de bochten en gebruik de boost-knop om extra snelheid te maken. Je kunt de wagentjes al snel op de grens van hun kunnen over het parcours heen sturen.

Circuits

De speelbare circuits zijn onderverdeeld in drie thema’s: de huiskamer, de garage en de hobbykamer. Je krijg hierbij te maken met een aantal scenario’s op kleurrijke circuits, zoals booststrips, loopings, wegblokkades en spinnen die een web afschieten dat je vertraagd zodra je er in vast komt te zitten. Als je net begint met spelen zijn dit leuke elementen, maar na een poosje kom je er al snel achter dat het type circuits en de type obstakels steeds weer meer van hetzelfde zijn. De diversiteit is dan ook klein.

Er is ook de mogelijkheid om zelf een circuit te ontwerpen. Deze kun je vervolgens online delen en spelen. Net als bij de circuits die reeds in het spel zitten zul je hierin echter weinig variatie tegenkomen. De meeste creaties zullen op een al bestaand circuit lijken of op die je ervoor hebt ontworpen. Hierin had de game van Italiaanse komaf wel iets meer creativiteit kunnen tonen.
PlattegrondBij het betreden van de carrièremodus, als je het zo al mag noemen, zie je een grote plattegrond. Hierop zie je diverse wegen en kruispunten. Steeds als je de doelen van een race behaald ontgrendel je de volgende kruising met een nieuw evenement. Dit kan bijvoorbeeld een race, een time trail of een boss race zijn.

De relatie tussen waar de race zich op de plattegrond bevindt en de kamer waarin de race plaatsvindt is compleet zoek. Het kan zomaar zijn dat je eerst een race in de hobbykamer vrijspeelt, om er daarna één in de huiskamer te ontgrendelen en vervolgens in de garage terecht te komen. Enige vorm van logica ontbreekt hier.

Voor alle niveaus

Hot Wheels: Unleashed kent verschillende niveaus, deze gaan van erg makkelijk tot moeilijk. De twee makkelijkste niveaus zijn dan ook wel heel makkelijk. e zult hierbij geen enkele vorm van uitdaging ervaren. De tip is dan ook om jezelf het niet te makkelijk te maken en deze twee niveaus over te slaan. Op de hogere moeilijkheidsgraad wordt echter de meer ervaren gamer wel uitgedaagd.

Dit enorme verschil in niveaus zorgt ervoor dat het spel geschikt is voor zowel ervaren gamers als de minderen game-goden. Het is dan ook zeker geschikt voor de wat jongere kinderen, die zowel het thema als het niveau zullen aanspreken.

 

Conclusie

Hot Wheels: Unleashed is een leuke arcade race game. Het spel leent zich uitermate goed om op een verloren moment even een race te rijden, maar verwacht niet dat je avonden aan een stuk achter het stuur van jouw bolide kruipt. Daarvoor is de racer te eentonig. De besturing van de auto’s is fijn en je drift dan al snel op volle snelheid door de bocht. De circuits daarentegen worden al snel eentonig met weinig nieuwe elementen. Door het enorme verschil in moeilijkheidsgraden is Hot Wheels: Unleashed geschikt voor zowel jong als oud. Op het aller makkelijkste niveau kan een kind de was doen.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner