Vraag aan de redactie: Wat doe je het liefst in een arcadehal?

Volgende week is het na een aantal jaar weer mogelijk dat de redactie van GameQuarter samenkomt om te reflecteren op het afgelopen jaar. Voor mij is dit de eerste keer, dus hoe het precies zal gaan weet ik natuurlijk niet. Wat ik wel weet, is dat we naar een arcadehal gaan. Omdat ik nooit in zo’n kermistent voor gamers ben geweest, leek het mij leuk te weten wat de redactie zoal leuk vind om te doen. Dus vandaar mijn vraag: wat doe je het liefst in een arcadehal?

Peter

Ik ben nooit in een arcadehal geweest, dus wat ze precies hebben weet ik niet. Ik denk dat de gemiddelde moderne arcadehal minstens één Air Hockey-tafel heeft. Air Hockey is een plastic schijfje op een soort tafel waar constant een stroom lucht uit het blad komt uit allerlei kleine gaatjes. Hierdoor zweeft deze disc een klein beetje boven de tafel. Met een plastic bakje sla jij de disc naar de andere kant en moet je scoren door hem in het doel te krijgen van de tegenstander. Lekker doelloos en nutteloos tijdverdrijf waar ik gek op ben.

Stefan

Zelf kom ik eigenlijk nooit in een arcadehal. De keren dat ik er kom, is dat omdat de kinderen het leuk vinden. Ik heb het idee dat zij het vooral leuk vinden voor de prijsjes die zij kunnen winnen. Vroeger op vakantie kwam ik er weleens. Dan ging ik vooral voor de racegames, want dat blijft toch iets dat ik enorm leuk vind. Echter heeft de arcadehal - zeker in de huidige tijd - mij weinig te bieden, daar ik tegenwoordig diverse consoles in huis heb en deze mij meer plezier geven dan de arcadehal. Maar… wie weet brengt ons aanstaande crew-uitje daar verandering in.

Sander

Je vind in mij niet een nostalgische gamer die arcadehallen afstruint op zoek naar de meest waardevolle arcade games om te spelen. Die gamer die tranen in de ogen krijgt bij een oude speelkast waarvan hij dacht dat deze al lang en breed vergaan was. Een avondje naar een arcadehal zie ik als een avondje stappen met vrienden. Het gaat niet puur om het winnen, maar om het lol hebben met elkaar. Het elkaar opjutten over high scores. Het blijft allemaal lekker laagdrempelig en zeker niet te vaak.

Sil

Om een antwoord op deze vraag te geven, is het belangrijk om dit op te splitsen. Want het antwoord is heel afhankelijk van wat voor soort arcade ik bezoek. Heb je het over de klassieke arcades vol speelkasten, dan vind je me bij beat 'em ups, fighters en lightgun games. Maar helaas zie je die nog maar zelden. In moderne arcades vind je dingen die meer lijken op een kermis. En net als op een kermis, zie je mij dan meestal bij de muntjesschuivers.
 

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner