Twitcher wordt gestraft voor het zogenaamd streamen van UFC 3

Streamingplatform Twitch is voornamelijk bedoeld voor gamers die hun speelsessie met de wereld willen delen. Dat is echter niet het enige waar het platform voor gebruikt wordt. Live reactievideos en het bekijken van evenementen bijvoorbeeld, wordt steeds groter op de dienst van Amazon.

Met een community die zo breed is, is het natuurlijk nodig om duidelijke regels te stellen. Die zijn dan ook te vinden in de algemene voorwaarden van het bedrijf. Zo verbiedt Twitch het streamen van gelicenseerde en / of betaalde sportevenementen. Streamer Lester_Gaming wist zich echter op slinkse wijze om het systeem heen te werken dat hier toezicht op houdt.

De Amerikaan superponeerde zichzelf met een green screen over de UFC-wedstrijd tussen Halloway en Aldo, terwijl hij deed alsof hij de game UFC 3 aan het spelen was. Dit deed hij door een controller te ''gebruiken'' tijdens de wedstrijd en een gamingheadset op zijn hoofd te zetten. En dat was ogenschijnlijk voldoende om het content management system van Twitch om de tuin te leiden. Aangezien je dit artikel leest, weet je al dat dat niet is hoe het afloopt.

Twitch ontdekte de daad van Lester_Gaming, vermoedelijk omdat het nadien redelijk wat aandacht kreeg van gamers én enkele mediaoutlets, en gaf hem een ban van 24 uur. Of dat hem deert is echter twijfelachtig. De streamer kreeg namelijk in een klap drieduizend extra volgers op Twitch, duizend subscriders op YouTube en drieduizend volgers op Twitter erbij. En daar geniet hij met volle teugen van. In een video op Twitter zegt hij: "Het is op dit moment fantastisch. Mensen mailen me voor interviews en zo. Ik ben zo beroemd. Het kost je tienduizend om alleen wat met me te praten. Een e-mail sturen kost je vijfduizend."

Toch is Lester niet enkel blij met de nasleep van zijn actie. De Amerikaan geeft te kennen ook een beetje huiverig te zijn voor verdere consequenties: "Nu moet ik er gewoon mee rollen en hopen dat ik niet word aangeklaagd of naar de gevangenis moet. Mensen doen dit soort dingen voortdurend. Als ze mij willen krijgen, moeten ze iedereen pakken die zoiets streamt,"

 


Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner