Speel je Steam-games overal met behulp van Rainway

Gamen op pc heeft een hoop voordelen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen hardware bouwen en afstellen naar jouw wens, er is altijd wel ergens een sale en het aantal pc-exclusieve titels is nagenoeg eindeloos. Met een laptop kun je zelfs spelen waar je wilt, al is makkelijk anders.

Software-ontwikkelaar Rainway hoopt daar verandering in te brengen met het gelijknamige programma. Hiermee kun je namelijk je game-sessie op de pc streamen naar draagbare apparaten of consoles bij vrienden thuis. In onderstaande video zien we zo onder andere de Nintendo Switch, een smartphone en de Xbox One voorbijkomen. En het mooiste is dat dit volgens CEO Andrew geen toekomstmuziek is. Op het Discord-kanaal van Rainway valt namelijk het volgende te lezen:

''Om alles te verduidelijken: Onze technologie werkt. Je hebt het gezien en in deze trailer zie je er nog meer van. We hebben Nintendo benaderd met een verzoek om de app toe te staan. We hopen dat de Rainway-app uiteindelijk zal verschijnen op de Nintendo e-shop. Als we een native app zouden mogen maken zou dat fantastisch zijn. Zo niet, dan werken we gewoon nog steeds via de browser.''

Hoe Rainway precies werkt op straat, zoals we zien in de video, is niet duidelijk. De Nintendo Switch ondersteunt immers geen mobiele data en het is onwaarschijnlijk dat tethering genoeg snelheid oplevert. Daar kunnen we echter mogelijk achter komen, wanneer de bèta komende week van start gaat.


Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner