Patent van Sony wijst op mogelijke functie PlayStation 5

Hoewel we weten dat de PlayStation 5 er ongetwijfeld aan zit te komen, weten we feitelijk nog niets over de console en diens functies. De geruchtenmolen draait echter non-stop, niet zelden gevoerd door hints die vanuit Sony zelf komen. Zo ook vandaag.

YouTuber Skullzi besloot te graven in de duizenden patenten die Sony in de afgelopen maanden heeft aangevraagd, in de hoop hier een glimp op te vangen van wat de toekomst ons brengt. En het lijkt erop dat hij hierin geslaagd is. Patent 16173755 toont namelijk een algoritme dat vanuit de console toegepast kan worden op games.

Dit algoritme zorgt ervoor dat game-ervaringen meer gepersonaliseerd worden voor spelers, zodat die optimaal van een game kunnen genieten. De PS5 leert in dit geval wat een speler fijn vindt en past bijvoorbeeld de HUD hierop aan. Sommige games doen iets dergelijks al, met bijvoorbeeld een dynamische moeilijkheidsgraad, maar als dit patent goed begrepen wordt, kan de PS5 verschillende games die je speelt met elkaar vergelijken voor een nog veel beter resultaat.


Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner