Minecraft-ontwikkelaar Mojang gekocht door Microsoft voor 2,5 miljard dollar

Het gerucht bestond al langer, maar vandaag heeft Microsoft het daadwerkelijk bevestigd: Microsoft heeft Minecraft-ontwikkelaar Mojang gekocht. Deze deal heeft het bedrijf achter Xbox 2,5 miljard dollar gekost. Minecraft is een van de meest verkochte games ooit en is momenteel verkrijgbaar op PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Vita, Xbox One, Xbox 360, Android en iOS.

Volgens Microsoft zal de aankoop van Mojang niet betekenen dat de ondersteuning voor platformen als de PlayStation 4 en Android zal stoppen. Microsoft geeft aan potentie te zien in de community en groei van Minecraft, waardoor er in de toekomst nog updates zullen verschijnen op alle platformen.

Door de deal zullen Mojang-oprichters Markus 'Notch' Persson, Karl Manneh en Jakob Porsér vertrekken bij het bedrijf. Het was nooit de intentie van Notch om Minecraft zo groot te laten worden. Omdat de game inmiddels zo'n grote hit is, kan hij zich niet meer focussen op andere kleinere projecten. Dit was de reden waarom hij een bedrijf zocht die Mojang kon overnemen. Wat de drie oprichters nu gaan doen, is nog onbekend.


Reacties

Natascha Huijs op Dinsdag 16 september 2014 om 11:12

Ik hoop dat ze het ook waarmaken wat ze nu beloven voor de andere platforms, want anders roept Microsoft een hele hoop boze reacties over zich af. Wel netjes van de oprichters van Mojang dat ze Minecraft verkopen om zich te kunnen richten op andere projecten.

Luuk Aussems op Dinsdag 16 september 2014 om 15:04

Ik heb er wel vertrouwen in dat ze hun beloftes waarmaken. Reputatieverlies is het laatste wat Microsoft momenteel kan gebruiken...

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner