Halo: The Master Chief Collection komt naar PC met een extraatje

De geruchten dat Halo naar de PC zou komen gingen al zolang, dat vele websites ondertussen waren gestopt met er nieuws over te publiceren. Het leek immers duidelijk dat Microsoft geen intentie had om John-117 van de Xbox af te halen. Maar zoals je al aan de titel kon zien, komt het er nu toch van.

Sterker nog: Microsoft heeft niet enkel bevestigd dat The Master Chief Collection naar de PC komt, maar het heeft het ook nog verder uitgebreid. Behalve de eerste vier Halo-games en Halo 3: ODST bevat deze collectie namelijk ook nog eens Halo: Reach! En daar stopt het goede nieuws niet.

Met een titel als deze, was iedereen erop het rekenen dat Microsoft het dicht bij zich zou willen houden en enkel zou verkopen in de Windows Store. Maar ook hier verrast het bedrijf. Halo: The Master Chief Collection mag je namelijk gewoon van Steam halen!

Helaas is er ook slecht nieuws en dat is dat de zes games niet tegelijk zullen verschijnen. Om te garanderen dat de spellen optimaal draaien op PC en alle gewenste functies bevatten, zal 343 Industries, met behulp van onder andere Splash Damage, de games grondig onder handen gaan nemen en een voor een aan de collectie toevoegen in chronologische volgorde. In eerste instantie zal je daarom alleen Reach kunnen spelen.


Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner