Dit is de oorsprong van Mulaka's monsters

In het kader van bewustwording begon ontwikkelaar Lienzo, het bedrijf achter de game Mulaka, vorige maand met het uploaden van een documentaire op YouTube. Deze documentaire volgt de Mexicaanse Tarahumara-stam, wiens legendes aan de grondslag van Mulaka liggen. En vandaag leren we daar meer over.

Waar het eerste deel van deze miniserie zich nog focuste op het volk zelf, daar gaat de tweede in op de legendes en mythes die van generatie op generatie worden doorverteld. Verhalen van levende stenen, plantgoden en mensachtige sprinkhanen, die de inspiratie vormden voor de vijanden in Mulaka.

Om te verzekeren dat deze wezens waarheidsgetrouw naar Mulaka werden overgeheveld, werkte Lienzo samen met de leiders van de Tarahumara-stam en antropologen tijdens het maken en animeren van de vijanden. Dit is heel belangrijk volgens de ontwikkelaar:

''Mechanisch en verhaalgewijs haalt de game inspiratie bij de mythologische aspecten van de Tarahumara-cultuur, de grootse en rijke verhalen die betrekking hebben op zowel het grote als het kleine, van het kleinste insect tot de kosmische hi√ęrarchie van de zon en maan, schemer en dageraad. Voor ons was het heel belangrijk dat dit een project was over de Tarahumara met zoveel input als dat ze wouden geven. Mulaka is een viering van hun glorie en we zouden het niet zonder ze gekund hebben.'' - Guillermo Vizcaino.


Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner