Deze Japanse streamer deed er zes jaar over om Pokémon Ruby met een Magikarp uit te spelen

De Pokémon community is misschien wel de meest fanatieke ter wereld. In de afgelopen twintig jaar creëerden fans van de serie talloze fangames, rom hacks, manga's en andere eerbetonen aan de serie van Nintendo, terwijl streamers alle Pokémon in X & Y verzamelden zonder een badge te behalen, met zijn allen games speelden in Twitch Plays Pokémon en Pokémon FireRed voltooiden met enkel een Rattata.

De uitdaging die een Japanse YouTuber genaamd Leomon aanging, ging echter net een stapje verder. Hij versloeg namelijk Pokémon Ruby met niets anders dan een shiny Magikarp; een prestatie die hem zes jaar van zijn leven kostte.

Pokémon-fans zullen ongetwijfeld hun wenkbrauwen fronzen bij deze stelling. Magikarp kent tot hij level vijftien bereikt  immers enkel de aanval Splash, welke letterlijk helemaal niets doet. En omdat je op die manier geen gevechten wint en Leomon geen andere Pokémon gebruikt, zou hij nooit de ervaringspunten krijgen die nodig zijn om dat level te bereiken. De Japanner had echter een plan.

Om zijn doel te bereiken sloeg Leomon een gigantisch aantal potions in, die hij gebruikte om Magikarp in leven te houden terwijl vijanden hem aanvielen. Op die manier kon hij vijanden dwingen om Struggle te gebruiken, een aanval die beide partijen pijn doet. Elk gevecht werd daardoor een test van wie de langste adem had. Het is dan ook niet gek dat de streamer maar liefst zes jaar nodig had om de Pokémon League tot een goed einde te brengen.

Om zover te komen moest Leomon vier andere Pokémon in zijn team toelaten, welke effectief dienden als HM-slaven, maar niet mee mochten vechten. Mudkip, Pelipper, Zigzagoon en Abra blijven dus in de schaduw staan van Magikarp, die aan het einde van de rit level 75 had bereikt. De laatste dertig minuten van deze rit zijn vastgelegd op video en kun je hieronder vinden.


Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner