De bayala-film krijgt zijn eigen videogame

Zo rond de millenniumwisseling werd elke grote film-release vergezeld door een begeleidende videogame van twijfelachtige kwaliteit. Maar door de alsmaar stijgende kosten voor ontwikkelaars en het negatieve imago dat rondom licentietitels heen hangt, zijn dergelijke spellen tegenwoordig schaars geworden. Het in oktober verschijnende bayala krijgt echter wel zijn eigen spelletje.

Het Duitse EuroVideo Medien GmbH heeft ontwikkelaar Wild River ingeschakeld om de game in kwestie te maken en die deelde eerder al een handjevol screenshots van het spel. We hebben nu echter bewegende beelden in handen, welke je hieronder kunt vinden.

In bayala: The Game zullen spelers aan de slag gaan met zonne-elf Surah op een queeste om Ophira, koningin van de schaduwelven een halt toe te roepen. Zij stal namelijk de magische drakeneieren van verschillende elvenstammen, waardoor de delicate balans van de natuur is verstoord. De game zal volgens de aankondiging gericht zijn op kinderen en casual gamers.

''De fantasiewereld van bayala is ontzettend inspirerend, maar was voorheen enkel beschikbaar met de figurines van Schleich, (speelgoed waarop de film en game gebaseerd zijn)'' vertelt Emely Christians, Managing Director van bayala-maker Ulysses Film Production. ''Met onze film willen we de magische wereld die ons al betoverd heeft naar een groter publiek brengen.''

Bayala is een wereld die net zo uniek is als dat die indrukwekkend is; met ongelofelijk potentieel,'' voegt Wild Rivers Head of Games, Marc Wardenga, toe. ''We zijn ervan overtuigd dat we met deze game, in combinatie met de film, de populariteit van het merk een boost kunnen geven die een blijvende impact heeft op de doelgroep.''


Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner