PlayStation Plus Collection | Ranked by Press

GameQuarter is op zoek naar enthousiaste redacteuren!

We kunnen er lang en kort over praten, maar iedereen die hier komt heeft één ding gemeen: een passie voor gamen. Die kun je onder stoelen of banken steken, maar je kunt deze passie ook uiten via je digitale pen! GameQuarter biedt je de kans om je kennis van games te delen met de rest van de wereld! Heb jij interesse in een leven als redacteur? Lees dan vooral verder!

De PlayStation 3 en Xbox 360 zijn aan het einde van hun levenscyclus

Eens
18% (7 stemmen)
Oneens
82% (32 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 39

Reacties

Bert94 op Zaterdag 14 januari 2012 om 09:42

 Eens. Ik vind dat ze wel eens mogen komen met hun nieuwe consoles. Ik kan alvast niet wachten!

th0rg1l op Dinsdag 17 januari 2012 om 15:30

Oneens natuurlijk. Heb hier net Uncharted 3 ingestoken en dat draait als een pareltje! Als Sony nog zo een paar games klaarliggen heeft., wil ik gerust nog een paar jaar wachten vooraleer de PS4 uitkomt.

Dave van Steenberge op Woensdag 18 januari 2012 om 22:00

Ze draaien nog zeer goed mee, me dunkt.

Karel-Jan Verheyde op Vrijdag 20 januari 2012 om 00:59

Ik ben ook van mening dat ze nog even mogen blijven.
Zoals rh0rg1l zegt, Naughty Dog blijft doorgaan met grafische pracht en elk jaar blijven ze zeggen dat de ps3 nog steeds niet op zijn 100% volledige capaciteit zit. Doe er nog maar een jaar of een jaar en half bij voor mijn part.

Sil Hendriks (GameQ Redactie) op Maandag 23 januari 2012 om 12:20

Ik heb liever dat ze aan hun max zitten zodat er meer focus op gameplay dan op NOG mooiere graphics wordt gelegd zoals dat nog veel gebeurd

fcvrobineh op Vrijdag 27 januari 2012 om 17:25

 Eens en oneens , als je ziet wat naughty dog nog kan maken met uncharted zeg ik nee :)

jubilee op Donderdag 22 maart 2012 om 21:06

 Ik vind nieuwe ontwikkelingen altijd leuk. Maar....soms gaan die ontwikkelingen zo snel dat ik het idee heb dat ik de "oude" console nog niet genoet benut heb.

fcvrobineh op Vrijdag 23 maart 2012 om 20:56

 oneens en eens , als je naar uncharted kijkt oneens , als je kijkt naar cod eens

kefkef op Zondag 25 maart 2012 om 16:53

 ik ben het eens omdat er wel eens iets nieuw mag komen mijn mening is dat het niet meer zo populair is als vroeger.

Honawe op Dinsdag 27 maart 2012 om 10:51

oneens, de 360 eeft zeker nog niet afgedaan, enige minpunt is geen blu-ray maar voor de rest vermaak ik me nog meer dan kostelijk met dees

Honawe op Dinsdag 27 maart 2012 om 10:53

oneens, de 360 eeft zeker nog niet afgedaan, enige minpunt is geen blu-ray maar voor de rest vermaak ik me nog meer dan kostelijk met dees (sorry voor dubbel bericht, maar ik vind nergens de optie voor deze te verwijderen...)

Schweppes op Dinsdag 3 april 2012 om 14:19

 Ik vind dat vooral de PS3 nog veel overschot heeft. Voor zowel PS3 en X360 worden nog tal van mooie games gereleased... Bovendien zijn de Kinect en Move nog erg onbenut gebleven.

Voor mij mag het dus nog even doorgaan... en mogen ze rustig doorwerken aan een PS4 en X720 die pas op de markt komen als ze volledig klaar zijn zonder kinderziekten...

Bovendien kunnen we nu tenminste ook nog een game lenen of ruilen bij een vriend, wat in de toekomst een pak moeilijk lijkt te zullen worden.

kefkef op Donderdag 24 mei 2012 om 21:51

De ps3 en de 360 zijn er nu al een tijdje en ze draaien nog zeer goed maar iets nieuws is altijd (bijna) beter en plezant ook natuurlijk.

kefkef op Donderdag 24 mei 2012 om 21:51

De ps3 en de 360 zijn er nu al een tijdje en ze draaien nog zeer goed maar iets nieuws is altijd (bijna) beter en plezant ook natuurlijk.

Vacature

GameQuarter is een groeiende website in een groeiende industrie. Wij zijn daarom regelmatig op zoek naar mensen die onze redactie willen komen versterken. Op deze pagina staan alle vacatures die we op dit moment open hebben staan. Let wel dat het om een part-time functie op vrijwillige basis gaat. Men hoeft niet in het bezit te zijn van een diploma/certificaat/... en het vervullen van de functie gaat makkelijk gepaard met een studie of baan.

Sword of the Necromancer wordt naar achteren geschoven

De release van Sword of the Necromancer, die oorspronkelijk gepland stond voor december, zal met een maand worden verschoven naar 28 januari 2021. Dit hebben Jandusoft en Grimorio of Games bekendgemaakt.

De maand extra is nodig omdat de game nog even gepolijst moet worden om de kwalitatieve standaard te bereiken waar men naar streeft. Een nobel doel natuurlijk, al doet uitstel uiteraard evengoed pijn bij zij die smachtend op de game zaten te wachten. Iets wat de bedrijven erkennen in een openbare verklaring:

CD Projekt toont nieuwe beelden van de Nomad-route

Dat je jouw avontuur in Cyberpunk 2077 kunt beginnen vanuit drie achtergrondverhalen, dat is iets wat we al sinds jaar en dag weten. En dankzij gameplay trailers hebben we al het een en ander gezien van Corpo en Street Kid. Maar Nomad werd vooralsnog weinig getoond.

Zo vlak voor de release van het spel komt daar verandering in, met deze nieuwe video vol beelden van deze route. Het is geen rechttoe-rechtaan gameplay, dus verwacht dat je best wat gaten zelf in moet vullen, maar het kan je allicht wel helpen in het maken van een keuze.

De Games With Gold van december zijn onthuld

De verwachtingen rondom de Games With Gold van december waren hooggespannen. Immers was dit de eerste maand na de release van de Xbox Series. Zou die een van diens launch-titels bevatten?

Nee helaas niet, maar wat het wel heeft is een viertal titels zoals we gewend zijn. Vanaf 1 december kun je Saints Row: Gat Out of Hell, de standalone van het vierde deel, downloaden, die halverwege de maand wordt ingewisseld voor bijzondere puzzelgame Stacking.

Monster Energy Supercross is alweer toe aan zijn vierde game

Monster Energy Supercross krijgt in maart van volgend jaar zijn vierde offici√ęle videogame, die voor het eerst ook naar de nieuwe generatie komt. Dit hebben Milestone en Feld Entertainment onthuld.

Nieuwe trailer FIFA 21 op de PlayStation 5

EA Sports heeft in samenwerking met Sony een nieuwe trailer vrijgegeven van FIFA 21. Het spel is reeds verschenen voor de PlayStation 4, maar krijgt op 4 december een upgrade naar de PlayStation 5. Dit brengt natuurlijk de nodige verbeteringen met zich mee!

We hebben deze verbeteringen al voor je op een rijtje gezet, maar het oog wil ook wat! Kijk dus de korte trailer hieronder en zoek de verschillen!

Bron: EU PlayStation Blog

Dit heeft FIFA 21 op de PS5 te bieden!

FIFA 21
2020
Sport
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Sony heeft op haar PlayStation Blog een update gegeven over wat FIFA 21 op de PlayStation 5 te bieden zal hebben. Het spel is al enige tijd uit op de huidige generatie consoles, maar er worden natuurlijk wel de nodige verbeteringen verwacht bij de upgrade die op 4 december verschijnt. Volgens EA Sports zal dit verschil zowel in het audiovisuele aspect als bij de gameplay merkbaar zijn. Wij hebben de updates voor je op een rijtje gezet!

DualSense

Bron: EU PlayStation Blog

Britse scalpers bezitten duizenden PS5-consoles om door te verkopen

Dat het vandaag de dag onmogelijk is om een PlayStation 5 voor een eerlijke prijs in handen te krijgen, was al duidelijk. Bij de lancering van de console was al snel duidelijk dat er niet genoeg voorraad was om aan de vraag te voldoen. Daarom was het bij meerdere winkels een kwestie van pagina's verversen en hopen dat je een console te pakken kreeg. Een Britse groep aan scalpers heeft hier zijn voordeel uit gehaald, wat een bizar aantal consoles opleverde.

Bron: Business Insider

Little Hope

Reviewers score:

75

Audiovisueel
85%
Presentatie
75%
Gameplay
75%
Duurzaamheid
75%
  • Audiovisueel sterk
  • Boeiend verhaal
  • Het engst alleen, maar het leukst met vrienden
  • Sommige jumpscares wel √©rg voorspelbaar

Wanneer je een spel opstart met de titel ‚ÄėLittle Hope‚Äô, weet je dat je jezelf waarschijnlijk niet de meest comfortabele avond hebt gegund. Dat mag overigens geen excuus zijn, want eenieder die Little Hope opstart weet allang wat hij/zij in huis heeft gehaald. De game maakt onderdeel uit van The Dark Pictures Anthology, een reeks aan games die je de stuipen op het lijf moeten jagen. Vorig jaar verscheen Man of Medan in de zomer, waarin een spookschip je uiterst oncomfortabel laat voelen.

Conclusie

Little Hope is een succesvol tweede deel van The Dark Pictures Anthology. Het spel is misschien niet zo eng als zijn voorganger, maar zorgt al met al wel voor genoeg enge momenten en jumpscares. Het spel scoort goed op audiovisueel gebied en heeft een boeiend verhaal met een vleugje geschiedenis. Het spel is logischerwijs het engst wanneer je alleen met een koptelefoon speelt, maar stiekem het leukst als je met een vriendengroep bent. Wij kijken in ieder geval uit naar het volgende deel, genaamd House of Ashes!

Ook Steam-bezitters van Dune Sea kunnen nu van Neon genieten

Een week na de release van de game op Nintendo Switch, heeft nu ook de Steam-versie van Dune Sea de Neon DLC gekregen: een gratis uitbreiding die drie kleurrijke levels aan het spel toevoegt.

Na het voltooien van de twaalf levels van de hoofdgame kunnen spelers nu worden meegenomen naar een andere dimensie, waar bekende omgevingen net wat anders ogen. En het beste van dit alles? Het is helemaal gratis.

Een lasertriceratops bevechten? Het kan in Extinction Island

In fictie hebben we al meermaals gezien dat het idee van lasers op een dinosaurus aantrekkelijk is. Mede hierdoor kregen we laserraptors en een T-rex met laserogen. En dankzij Extinction Island kunnen we nu de lasertriceratops aan die lijst toevoegen.

Dit gigantische reptiel is bovendien slechts de eerste baas van deze game, die nog volop in ontwikkeling is. Beschouw dit dus als een kleine sneak peak.

Magix Buttons onthult zijn Black Friday-plannen

Terwijl winkels als Wehkamp, Bol.com, PSN en Gamersgate al vroegtijdig begonnen zijn met Black Friday, heeft Magix Buttons besloten om de magie tot één dag te beperken: 27 november.

Aankomende vrijdag is het alweer zo laat en dan wordt tot 40% korting gegeven op ALLE producten in hun assortiment. Dus ook de zeldzame press kits en Limited Edition consoles bijvoorbeeld. Met met prijzen in de vier cijfers, loopt die korting flink op.

J. Allen Brack reageert op Shadowlands launch

World of Warcraft
11/02/2005
MMORPG
ja
PC

Na een spectaculaire onthullingstrailer waren de verwachtingen hoog gespannen voor Shadowlands, de achtste en nieuwste uitbreiding van MMORPG World of Warcraft. En hoewel we opvallend genoeg al de launch trailer kregen, ontvangen we vandaag een kort citaat van Blizzard President J. Allen Brack.

K-pop-sensatie BTS slaat de handen ineen met Nexon

MapleStory is een game die al langer meegaat dan menig gamer. Maar uitgever Nexon is nog lang niet van plan om er een eind aan te breien.

Omdat het spel in Japan erg populair is, zijn nu de handen ineengeslagen met K-pop-groep BTS, die recent internationaal veel gespeeld werd met het nummer Dynamite. Het resultaat is een drietal backstage-video's, die vanaf morgen wekelijks worden vrijgegeven. Een voorproefje krijgen we echter al in de vorm van deze, met de CC-knop vertaalde, teaser.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
26%
Totaal aantal stemmen: 101 | 0 reacties

Games Headliner