World of Warcraft krijgt zijn eigen bordspel

World of Warcraft
11/02/2005
MMORPG
ja
PC

Kan je vaak moeilijk kiezen tussen het spelen van een game of het spelen van een bordspel? Days of Wonder en Blizzard Entertainment proberen hier een steentje aan bij te dragen door een unieke samenwerking. Het populaire bordspel: Small World wordt gekruist met World of Warcraft en uitgebracht onder Small World of Warcraft. Want waarom moeilijk doen, als het makkelijk herkenbaar blijft voor beide partijen?
 
In Small World of Warcraft kiezen spelers uit een verscheidenheid aan speciale krachten en rassen uit het Warcraft-universum, zoals Portal Mage Pandarens of Herbalist Goblins. Hiermee gaan ze vervolgens het gevecht aan voor de controle over Azeroth. Spelers bezetten legendarisch terrein en vechten om krachtige artefacten die de winst kunnen binnenhalen. Elk rijk komt echter uiteindelijk ten val, dus spelers moeten voorbereid zijn om een overbelast ras achter te laten en de leiding te nemen over een nieuw ras om over Azeroth te heersen.

Days of Wonder en Blizzard hebben nauw samengewerkt om een spel te creëren dat de twee universums naadloos samenbrengt. Small World of Warcraft beschikt over een verscheidenheid van nieuw en exclusief artwork dat het gevoel van het kleurrijke en levendige Warcraft-universum tot leven brengt, met rassen en speciale krachten die we allen kennen en adoreren.

“Samenwerken met Blizzard was een geweldige ervaring. Niet alleen was onze visie voor het spel snel op elkaar afgestemd, maar het creatieve werk dat we samen hebben verricht was intens maar ook extreem bevredigend,” aldus Adrien Martinot, hoofd van Days of Wonder. “Blizzard heeft ons de mogelijkheid gegeven om diep in het rijke Warcraft-universum te duiken en ik kan niet wachten om deze geweldige samenwerking tot leven te brengen wanneer het spel uitkomt.”
 
Small World of Warcraft is een stand-alone spel ontworpen voor twee tot vijf spelers en duurt ongeveer veertig tot tachtig minuten. Small World of Warcraft wordt in de zomer van 2020 verwacht in Europa. Men verwacht dat het zwaarlijvige spel (met meer dan driehonderd componenten) voor  € 59,95 van eigenaar zal wisselen. Het spel wordt niet in de Nederlandse taal uitgebracht, kennis van het Engels is dus vereist.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner