We gaven vorige maand bijna $9.000.000.000 uit aan videogames

Gamers wereldwijd gaven afgelopen januari 8,9 miljard dollar uit aan digitale videogames, DLC en in-game aankopen. Dit meldt onderzoeksbureau Superdata, die zich specialiseert in zaken omtrent games. Daarmee is een groei van 11% waar te nemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze opmerkelijke groei is volgens Superdata te wijten aan een handjevol games die het verschil maakte. Zo deed Monster Hunter: World het beter dan verwacht en verkocht Dragon Ball: FighterZ maar liefst 1.5 miljoen exemplaren. Hiermee is het de meest succesvolle launch van een console fighting game aller tijden.

Games die zich focussen op multiplayer-ervaringen doen het natuurlijk ook altijd goed. Zo is League of Legends nog altijd de game die het meeste opbrengt op PC. Het waren echter Fortnite, Overwatch, PlayerUnknown's Battlegrounds en Rainbow Six: Siege die het verschil maakte.

De twee grootste Battle Royale-spellen waren samen goed voor $200.000.000 in januari, terwijl de Overwatch League zorgde voor een opleving van die game. Hetzelfde kan worden gezegd van Rainbow Six: Siege, die een tweede adem heeft gevonden doordat Ubisoft de game blijft voorzien van nieuwe content.

De volledige top tien van best verdienende games in januari 2018, voor zowel PC, consoles als mobile, is verder als volgt:

Bron: Superdata

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner