[Update] Oplossing PSN problemen mogelijk binnen 24 uur

Heel wat eigenaren van een PlayStation 3 console hebben sinds vandaag last met het PlayStation Network. Sommigen raken niet meer online terwijl bij andere mensen de spellen steeds vastlopen.

Ook zijn er klachten over trophies die niet meer synchroniseren en zelfs niet kunnen worden bekeken. De kans zit er dik in dat het systeem vervolgens de foutcode 8001050F weergeeft. Diegenen die in het bezit zijn van een PlayStation 3 slim hebben hier geen last van.

Volgens verschillende bronnen zou het probleem bij de kalender liggen: de datum op het systeem springt in verband met de overgang van 28 februari naar 1 maart automatisch naar 1 januari 2000, waardoor het PSN en zelfs bepaalde games het simpelweg niet meer doen. Sony heeft laten weten dat ze de problemen onderzoeken en dat ze zo snel mogelijk met een update zullen komen die met alle problemen afrekent.

Meer wil Sony er echter nog niet over kwijt, dus wat er precies aan de hand is weet niemand. Vooralsnog is het voor de mensen met een 20, 40, 60 of 80 GB af te raden om vandaag de console¬†√ľberhaupt op te starten.

[Update]
Sony hoopt binnen 24 uur het probleem te hebben opgelost. Tevens wordt ook voor eigenaren van een PS3 Slim aangeraden om niet in te loggen op het PlayStation Network. Wordt vervolgd...

Bron: CVG

Reacties

Dimitri Huigen op Maandag 1 maart 2010 om 19:00

Erg vreemd. Dat wordt vandaag helaas geen Heavy Rain :(

'It only does nothing...'

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner