Uitgever 2K vraagt spelers om contact op te nemen met de lokale overheid over de Belgische loot box-ban

NBA 2K18
19/09/2017
Sport
ja
PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360

Afgelopen jaar is er al veel tumult geweest omtrent loot boxes. De in-game items die voor een vaste prijs een willekeurige drop geven zijn inmiddels in meerdere landen, waaronder België en Nederland, verboden.

Dit jaar is een vergelijkbare ophef ontstaan. Sinds afgelopen jaar hebben meerdere politici, universiteiten en nieuwskanalen zich uitgesproken tegen deze manier van in-game items verkopen.

De Belgische Kansspelcommissie heeft besloten dat de zogeheten loot boxes in strijd zijn met de landelijke gokspelwetten. Uitgever 2K heeft hierop gereageerd met veranderingen aan de in-game-valuta van het spel NBA 2K18. Ook de aankopen met relatie tot de MyTeam packs zijn veranderd. Daarom vraagt de uitgever aan alle NBA 2K-spelers die vinden dat het spel zich nu wel aan alle regels houdt om contact op te nemen met de lokale overheidsvertegenwoordiger om zo hun mening duidelijk te maken. Hier is verder geen uitleg bij gegeven en is letterlijk als volgt:

''Volgens de Belgische Kansspelcommissie zijn games met bepaalde 'loot box'-elementen in strijd met de Belgische kansspelwetgeving. Hoewel we het hier niet mee eens zijn, willen we voldoen aan de huidige interpretatie van deze wetgeving door de Belgische Kansspelcommissie. Als gevolg hiervan hebben we een aantal lokale aanpassingen gedaan aan het speltype MyTeam. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk om te voldoen aan de interpretatie van de Belgische kansspelwetgeving door de Belgische Kansspelcommissie. Specifiek zullen we de mogelijkheid om packs te kopen met premium (niet zelf verdiende) currency/VC uitschakelen. Je kunt nog steeds packs kopen met MyTeam-punten. We blijven in gesprek met de Belgische Kansspelcommissie om uit te leggen hoe NBA 2K en de aankoop van MyTeam-packs al voldoen aan de nationale wetgeving. Als je het hiermee eens bent, raden we je aan contact op te nemen met de lokale overheid om je standpunt duidelijk te maken. We zullen de community op de hoogte blijven houden van verdere ontwikkelingen. Onze excuses voor het ongemak. ''

Bron: 2K

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner