Ubisoft werkt samen met Lucasfilm aan nieuwe Star Wars-game

Star Wars (Ubisoft)
niet beschikbaar
nee
niet beschikbaar

Ubisoft kondigt vandaag aan dat ze werken aan een nieuwe verhaalgedreven open-world game die zich afspeelt in het Star Wars universum. Het spel wordt ontwikkeld door de Zweedse studio Massive Entertainment, die we kennen van onder andere Assassin’s Creed Revelations, Far Cry 3 en beide delen van Tom Clancy’s The Division. Daarmee is het ook de eerste Star Wars-game sinds 2012 die niet door EA wordt gemaakt.

“Het ongekende Star Wars-universum is een prachtige inspiratiebron voor onze teams”, vertelt Yves Guillemot, medeoprichter en CEO van Ubisoft. “Dit is het begin van een langdurige samenwerking met Disney en Lucasfilm Games, en we voelen ons vereerd om samen verder te bouwen aan de geweldige geschiedenis van Lucasfilm en een game te maken waarvan we weten dat Star Wars-fans het geweldig gaan vinden.”

Het spel zal gebruik maken van de Snowdrop-engine en zich afspelen in een open wereld, iets waar Ubisoft en Massive uiteraard al veel ervaring mee hebben. Het gaat hier om een zeer vroege aankondiging, wat ook blijkt uit de openstaande vacatures voor het project op de website van Massive Entertainment. Wel is bekend dat Julian Gerighty de creative director van het project zal zijn. Hij werkte eerder aan titels zoals The Crew en Tom Clancy’s Splinter Cell Chaos Theory. Meer informatie en een releasedate zullen op een later moment bekend gemaakt worden. En uiteraard willen ook Disney, Massive en Lucasfilm Games nog even graag het woord voeren.

“Ubisoft heeft een uniek talent voor het maken van werelden waarin je jezelf kunt verliezen, dus we zijn ontzettend enthousiast om samen te werken aan dit project”, zegt Douglas Reilly, VP, Lucasfilm Games. “We zijn geïnspireerd geraakt door de passie en het talent van het team van Massive en delen samen een visie voor het creëren van originele verhalen die we willen vertellen aan onze spelers in deze geliefde wereld. Massive heeft de creativiteit, ervaring en kennis van de community die benodigd zijn om inspirerende authenticiteit, diepte en innovatie naar deze nieuwe Star Wars-game te brengen.”
 
“In de wereld van Star Wars en daarbuiten, werken we met de beste teams in de industrie om games van wereldklasse te creëren die de grenzen van het medium opzoeken”, aldus Sean Shoptaw, SVP, Disney Games en Interactive Experiences. “Lucasfilm Games en Massive Entertainment kunnen samen iets unieks maken voor onze fans over de gehele wereld.”
 
Creative Director van de game, Julian Gerighty van Massive Entertainment, zegt: “Dit is een universum waarvan we houden en dat we eer aan willen doen met een game en verhaal waarin levenslange en nieuwe fans zichzelf kunnen verliezen op een enerverende reis die hen nog jarenlang zal bijblijven.”

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner