The Last of Us: Part II verschijnt mogelijk niet in het Midden-Oosten

The Last of Us: Part II
19/06/2020
Action adventure, Stealth
nee
PlayStation 4

The Last of Us: Part II, de langverwachte nieuwe game van Uncharted-ontwikkelaar Naughty Dog, zal mogelijk niet verschijnen in een aantal landen in het Midden-Oosten. Dit ontdekten gamers daar tot hun ongenoegen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn. PlayStation maakt volop reclame voor het spel, zelfs in de conservatieve Arabische Emiraten en Saudi-Arabi√ę, en ook de Twitter-feed van¬†PlayStation¬†Arabia heeft de hypetrain al op stoom gebracht. Maar toen fans ontdekten dat de game niet in de PlayStation¬†Store stond, begon het balletje te rollen. De klantenservice werd gemaild en het antwoord kwam: The Last of Us: Part II heeft een verbod gekregen.

Waarom het verbod is gegeven wordt niet uitgelegd, maar vermoedelijk neemt men aanstoot aan thema's van het spel. Zo heeft men in sommige landen veel moeite met homoseksuele relaties, transgenders, naaktheid, seksuele content en vrouwen in een dominante rol. Maar tot we iets horen van PlayStation of de lokale authoriteiten, kunnen we enkel gissen of het hier iets mee te maken heeft. Ook is de vraag of alle landen in het Midden-Oosten de game hebben verboden of dat het om specifieke landen gaat. Maar ook daarover hebben we op dit moment geen duidelijkheid.

 

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner