The Expression Amrilato's release op Steam is onzeker

The Expression Amrilato
13/06/2019
niet beschikbaar
nee
PC

Het is onzeker of educatieve visual novel The Expression Amrilato op Steam zal gaan verschijnen. Hoewel het spel reeds verkocht wordt op MangaGamer en Good Old Games, heeft Valve het spel namelijk zonder toelichting afgewezen, waardoor het niet op het platform verkocht kan worden.

In een blogpost laat MangaGamer weten verrast te zijn door de afwijzing van Steam, daar het geen flauw benul heeft waar men aanstoot aan kan nemen. De titel bevat geen erotiek of suggestieve content, alleen liefde tussen twee leden van hetzelfde geslacht waarbij het niet verder gaat dan onderstaande afbeelding. Dat mag echter geen reden zijn tot afwijzing, daar dit niet tegen de regelementen is.

Dit is overigens niet de eerste keer dat MangaGamer en Steam een dergelijk conflict hebben. Begin vorig jaar gebeurde iets soortgelijks bij A Kiss for the Petals: Maidens of Micheal, wat op den duur leidde tot grote verontwaardiging in de PC gaming community en een roep om verandering waar Steam uiteindelijk gehoor aan gaf met de introductie van adult content op de website. Desondanks is Maidens of Micheal nog altijd niet teruggekeerd.

De wispelturige interpretatie van Steam als het aankomt op diens eigen regels is MangaGamer niet bepaald in de koude kleren gaan zitten. En dat valt ook op te maken uit de blogpost: ''Ondanks diens educatieve waarde heeft Valve The Expression Amrilato met hun vage en steeds onvoorspelbaar wordende keuringsproces geweigerd. Voor ons personeel is het een raadsel welke content Steam bezwaar tegen heeft, daar andere winkels, als GOG, er geen problemen mee hebben.

Diens toekomst op Steam is, voor nu, onzeker. Ons team is volop bezig met het onderzoeken van aanvullende winkels, waaronder Discord, voor een release. Klanten die van dit spel wensen te genieten kunnen het vinden op MangaGamer en GOG.''

Bron: MangaGamer

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner