Summer of Pride brengt goede doelen, streaming, sales en een nieuw storefront samen

In de zomer van 2019 was die er uit het niets: Summer of Pride. In dit streaming-evenement werd aandacht gevraagd voor de LGBTQ+-community en geld ingezameld voor doelen die ermee te maken hadden. En klaarblijkelijk was dat zo succesvol dat de plannen ditmaal enorm zijn uitgebreid.

Natuurlijk zijn er streamers als Mischa, jambrandon, Bigtch Puddin, DEERE en Spofie, die vanaf nu tot aan het eind van de maand games met een LGBTQ+-thema spelen. De lijst bevat, maar is niet beperkt tot, Fragments of Him, Monster Prom, The Last of Us: Left Behind, Always Sometimes Monsters en Sayonara Wild Hearts.

In deze maand zullen de streamers hun best doen om geld in te zamelen voor een drietal liefdadigheidsorganisaties: Trans Lifeline, Trevor Project en GaymerX, welke de groepen helpen met hun transitie, dagelijkse leven of nieuwe identiteit. Daar stopt het echter niet.

MidBoss, de organisator van de stream en de ontwikkelaar van 2064: Read Only Memories, zal namelijk later deze maand een nieuw storefront lanceren, waarop enkel games zullen staan met een positieve LGBTQ+-boodschap. Dit storefront zal zorgvuldig gecureerd worden door MidBoss en de naam Chrono.gg gaan dragen. Maar in de tussen tijd kunnen spelers ook naar andere plaatsen uitwijken voor deze games. Op Steam bijvoorbeeld, zal van 9 tot 25 juni een sale lopen voor een selectie van deze titels, terwijl je op de NIntendo eShop terecht kunt tussen 20 en 30 juni. Op Chrono zelf zal bij de launch een sale starten met kortingen tot 80%, waarover te zijner tijd meer.

''We willen dat iedereen de diversiteit ervaart die net onder het oppervlak van gaming zit,'' zegt MidBoss CEO Cade Peterson. ''Of dat is door hands-on met de games te gaan of een prachtige selectie diverse streamers stukjes van zichzelf te zien ontdekken in de werken van ''queer developers''. Creators en media met een positieve LGBTQ+-representatie in de spotlights zetten red levens door queer-jongeren te laten zien dat ze niet alleen zijn.''

Het volledige schema van de Summer of Pride 2020 kun je vinden op de website. De stream? Die vind je hier.

Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. GameQuarter wordt niet betaald of op andere wijze gecompenseerd voor het plaatsen van dit bericht, maar doet dit wel op verzoek van een van onze relaties. Zij hebben geen inspraak gehad in de inhoud ervan.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner