Speedrunner Tomatoanus gaat eventjes met een andere naam door het leven

Gamers die actief deelnemen aan de speedrunners community, zullen ongetwijfeld gehoord hebben van Tomatoanus. Deze razendsnelle gamer heeft onder andere het wereldrecord voor Fallout: Anthology op zijn naam staan en deed al zes jaar mee aan speedrunners-evenement Games Done Quick. En dit jaar is de zevende keer, al pakt die daarvoor wel een andere naam.

In een openbare verklaring laat hij weten dat hij de afgelopen jaren niet met zijn naam op het evenement getoond werd, daar dit wordt gepresenteerd als geschikt voor alle leeftijden. Een naam die ''anus'' bevat, rijmt hier natuurlijk niet mee. Daarom zal hij voor deze en toekomstige edities door het leven gaan als Tomatoangus.

Tomatoanus laat weten begrip te hebben voor het besluit van de organisatie van Games Done Quick en is lovend over hoe communicatie tussen hem en de organisatie is verlopen. Hij beschrijft in zijn verklaring over hoe ze bij dit besluit zijn gekomen en benadrukt dat ze snel en eerlijk waren in zijn antwoorden naar hem, hetgeen natuurlijk altijd een positief iets is.

De naamswijziging is overigens enkel voor GDQ. Op YouTube en Twitch zal hij gewoon met zijn reguliere naam door het leven gaan. Een bijkomstigheid hiervan is daarom wel dat zijn Twitch-informatie niet op het evenement zal worden getoond, waar hij overigens bewust voor gekozen heeft.

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties

Games Headliner