Sony laat de User Interface van PlayStation 5 zien

Nadat we vorige week al uitgebreid mochten kijken naar de hardware van de PlayStation 5, heeft Sony gisteren wederom uit het niets een video geplaatst. Ditmaal kijken we echter niet hoe een console uit elkaar wordt geschroefd, maar zien we hoe de software in elkaar zit.

In grote lijnen lijkt het menu een beetje op die van de PlayStation 4, al is dit slechts op het oppervlak. Vrijwel elk aspect is een logische evolutie van wat we nu jaren gewend zijn. Zo zal je spel nog steeds worden bevroren als je naar het menu gaat, maar nu wordt dat menu middels een overlay in beeld gebracht, waardoor je nog steeds kun zien waar je in je spel was. Bovendien bevat dit menu de nodige extra's, waaronder de zogenaamde PlayStation Activities.

Activities zijn een soort journal van de speler, waarin die kan zien hoe ver hij in een level is, hoeveel tijd hij bij benadering nog nodig heeft om een sectie van de game te voltooien, welke objectives er open staan en meer. Mogelijk worden hier ook trophies bij betrokken, zodat je kan zien hoever je bent met het behalen van zekere digitale bling. PlayStation Plus-leden kunnen zelfs in-game tips opvragen via Activities, waarna je middels een guide of video langs een bepaalde sectie kunt worden geloodst.

Wie de video kijkt mist mogelijk de PlayStation Store op de Home Screen. Dit komt doordat het nu volledig zit ingebouwd in het systeem en dus niet apart meer vermeld staat. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit je Home Screen direct DLC voor een van je spellen aanschaffen. Natuurlijk zie je nog veel, meer ga maar eens rustig zitten voor deze ruim tien minuten lange sneak peek.

 

           
Discord

EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
26%
Totaal aantal stemmen: 101 | 0 reacties

Games Headliner