Sony brengt diens games naar het witte doek

Door de Ratchet & Clank-film uit 2016 en de al jaren in productie zijnde Uncharted-film was al te merken dat Sony ambities had om zijn game-IP's uit te breiden naar andere media. Die plannen komen nu echter in een stroomversnelling met de vorming van PlayStation Productions.

PlayStation Productions is een nieuwe tak van het bedrijf, dat zich focust op het produceren van films en televisieseries gebaseerd op games van Sony. Hierbij kun je denken aan de bovengenoemde series, maar ook bijvoorbeeld God of War, Syphon Filter, Days Gone, The Last of Us, Twisted Metal en Heavenly Sword.

Door films en series te maken die gebaseerd zijn op bestaande en geliefde series, kan PlayStation Productions profiteren van de fans die hun creaties hoe dan ook gaan kijken. Andersom kunnen de films of series interesse wekken bij zij die nog niet bekend zijn met het bronmateriaal, wat op de lange termijn goed is voor de verkoopcijfers. Welke IP's als eerste omgevormd gaan worden is nog niet onthuld, maar laten we hopen dat we niet te lang in spanning hoeven af te wachten.

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner