Shredded Secrets wint de vierde Girls Make Games, krijgt volledige versie

Shredded Secrets
TBA
niet beschikbaar
nee
PC

Hoewel steeds meer vrouwen zich wagen aan het spelen van videogames en als gevolg hiervan bijdragen aan het diverser maken van onze geliefde hobby, is het aan de ontwikkelkant op dit gebied nog altijd vrij treurig gesteld. Developers hebben nog altijd voornamelijk mannen in dienst, wat gedeeltelijk te wijten is aan het feit dat meisjes zich niet aangetrokken lijken te voelen tot een baan in game-ontwikkeling. Met het Girls Make Games-initiatief hoopt Laila Shabir hier verandering in te brengen.

Girls Make Games is een drie weken durend zomerkamp, waarvoor meisjes tussen de acht en zeventien jaar zich kunnen opgeven. In deze 21 dagen leren de jongedames hoe ze moeten coderen en ontwerpen, zodat ze zelf hun eigen game kunnen maken om deel te nemen aan het competitieve element van het programma. De vijf beste teams mogen namelijk hun project laten zien aan enkele van de grootste namen binnen de industrie.

In 2018 werd Girls Make Games gehouden in San Mateo, op de PlayStation Campus. Hier streden 33 teams om een jury te overtuigen, die tot niemands verrassing voor een groot gedeelte uit PlayStation-mensen bestond. Onder andere PlayStation President en CEO, John Kodera, Voorzitter van Sony Interactive Entertainment's Worldwide Studios, Shawn Layden en Vice President Connie Booth van Product Development bijdezelfde tak van Sony maakten onderdeel uit van de jury. Zij werden vergezeld door Executive Vice President of Gaming, Phil Spencer, van Xbox, Nintendo's Executive Vice President of Business Affairs, Devon Pritchard en Anna Sweet, Senior Vice President of Business Development bij Caffeine.

Deze all-star cast mocht de spellen van de vijf finalisten beoordelen (welke je hier kunt bekijken en spelen) en besloot de winst te geven aan een game genaamd Shredded Secrets van Team Sarcastic Shark Clouds, welke het onderwerp pesten aansnijdt op een vrij unieke manier. Je ervaart het spel namelijk uit het oogpunt van vier karakters. Zowel zij die gepest worden, als de pestkoppen zelf, waarmee de meisjes hoopten een soort begrip te kweken.

Dit concept maakte zoveel indruk op de Jury, dat Shredded Secret echter niet alleen met de winst aan de haal gaat. Het komende jaar wordt het spel omgevormd tot een full game, welke vervolgens beschikbaar zal worden gesteld op Steam met behulp van de Girls Make Girls-organisatie. Laila Shabir is dan ook terecht in haar nopjes met dit resultaat.

Bron: Girls Make Games

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner