Shigeru Miyamoto had veel invloed op ontwikkeling Luigi's Mansion 2

Luigi's Mansion 2
maart 2013
Action, Action adventure
ja
3DS

Iconisch Nintendo-ontwikkelaar Shigeru Miyamoto, bedenker van haast alle bekende Nintendo-series, blijkt een grote invloed te hebben gehad op de ontwikkeling van Luigi's Mansion 2. Het spel had aanvankelijk eindbazen aan het eind van elk level, maar hier heeft Miyamoto een stokje voor gestoken.  

Luigi's Mansion 2 werd niet ontwikkeld door een interne studio van Nintendo, maar door Next Level Games, een Canadese studio. Het is dus vrij opmerkelijk dat Miyamoto zo'n grote invloed had op het spel. Hij vond de eindbazen van het spel niet goed genoeg en besloot dus dat ze allemaal de prullenbak inmoesten, waarop Next Level Games iets nieuws moest verzinnen.

De studio had om de week live contact met Miyamoto, en deze speelde ook regelmatig prototypes van het spel. Bryce Holliday, de director van het spel, noemt Miyamoto een mentor: "Ik denk dat hij zelf het woord 'herder' zou verkiezen. Hij veranderde vaak onze richting als we van onze koers afweken". Luigi's Mansion 2 is vrij goed ontvangen, dus Miyamoto heeft zijn mentorwerk goed gedaan.

Bron: IGN

Reacties

gothnick91 op Zaterdag 6 april 2013 om 15:07

Ben benieuwd hoe het spel is en of miyamoto echt zo'n goeie invloed heeft gehad.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner