's Nachts gamende jongeren zijn verleden tijd als het aan China ligt

Als we denken aan China, denken we aan vuurwerk, de Chinese keuken, namaakproducten en natuurlijk hun extreme obsessie met games. Met enige regelmaat horen we hoe, veelal jeugdige, Chinezen het lootje leggen na ellenlange marathonsessies. Als het aan de Chinese overheid ligt is dat echter spoedig verleden tijd.

De Chinese regering is namelijk bezig met een wet die gamers verplicht hun naam vast te leggen in een centraal systeem, zodat kan worden bijgehouden wanneer spelers online zijn. Minderjarige gamers die in dit systeem zijn vastgelegd, worden tevens tussen middernacht en acht uur 's ochtends afgesloten van alle game-diensten. De Chinese overheid hoopt zo hun jeugd te beschermen tegen wat zij overmatig gamen noemen.

In het verlengde van deze maatregelen worden game-bedrijven verplicht software te ontwikkelen die minderjarigen beperkt in het aantal uur dat ze kunnen spelen – al is dit limiet op dit moment nog niet exact gespecificeerd – en dienen ze beelden waarop geweld, tabak, seks, alcohol en zelfmoord worden getoond te blokkeren als de gebruiker nog niet de aanbevolen leeftijd heeft bereikt.

Wanneer de regels van kracht worden is nog niet bekend. De Cyberspace Administration van China heeft al afgelopen oktober een concept van de wet publiekelijk gemaakt, om deze vervolgens te verbeteren op basis van feedback van de bevolking. Deze verbeterde versie ligt nu ter goedkeuring bij het Chinese congres, waar mogelijk ook nog wijzigingen worden afgedwongen.

Of deze nieuwe limieten het gewenste effect gaan hebben valt overigens te bezien. Eerdere pogingen om het aantal game-uren van jongeren te managen faalden faliekant door lange bureaucratische procedures om dit voor elkaar te krijgen. Bovendien zijn er altijd manieren te vinden om zo'n systeem te omzeilen, zoals het delen van een account met een meerderjarige vriend. Dat is dan ook de reden dat experts, zoals iResearch gaming analyst Clark Guo, sceptisch zijn over of het systeem gaat werken.

''Er zijn in het verleden soortgelijke pogingen om game-verslaving te beperken geweest, zoals het beperken van het aantal uur dat een account actief kan zijn per dag,'' aldus Guo. Maar als controleurs niet een effectief registratiesysteem kunnen opzetten, kan elke horde makkelijk omzeild worden. Minderjarige kinderen kunnen zich simpelweg registreren met de naam van hun ouders of wisselen naar een secundair of tertiair account als er eentje verloopt.''

Bron: Caixin Global

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner