Rockstar laat valsspelers het onder elkaar uitvechten

Max Payne 3
01/06/2012
18/05/2012
18/05/2012
Action adventure, Third-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

 In tegenstelling tot andere gamesproducenten die liever valsspelers meteen bannen van het spel slaat Rockstar een opvallende nieuwe weg in. Gamers die het nodig te vinden om te cheaten in Max Payne 3 worden in een speciale poule ingedeeld en kunnen dan online enkel nog tegen andere valsspelers spelen.

Het lijkt een eenvoudige en geniale zet, neem alle cheaters en steek ze in een server apart zodat ze de enkel tegen elkaar kunnen vechten en de eerlijke gamers niet meer benadelen. Rockstar nodigt iedereen uit om valsspelers ook aan te geven, liefst met het nodige bewijsmateriaal. Hierbij rijst de vraag of het verkeerdelijk rapporteren van andere spelers er niet toe zal leiden dat mensen in de cheaterpoule terecht komen terwijl ze eigenlijk niet valsspelen.

Zij die in de cheaterspoule terecht komen kunnen een eenmalige gratie krijgen, maar bij een tweede inbreuk worden ze voorgoed van het spel verbannen.

Bron: Gamasutra

Reacties

David Dejaeghere (Q Administrator) op Woensdag 13 juni 2012 om 16:42

dit is behoorlijk slim. Zo neem je een klant zijn spel niet af maar zal hij wel snel leren wat hij zichzelf heeft aangedaan :)

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner