Rockstar drukt Lester-exploit in Grand Theft Auto: Online de kop in

Grand Theft Auto V
17 september 2013 (PS3 & 360) 18 november 2014 (PS4 & X1) 14 april 2015 (PC)
Action adventure, Third-person shooter
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360

Het was de afgelopen tijd dolle pret in een zekere vliegtuighangar in Grand Theft Auto: Online, nadat spelers een exploit vonden waarmee ze bakken met geld konden binnenhalen zonder ook maar iets te doen. Het feest is echter voorbij, nu Rockstar het probleem definitief heeft opgelost.

De exploit in kwestie draaide om een NPC genaamd Lester, die spelers kunnen betalen om een vliegtuig te spawnen. Mocht aan dit verzoek om wat voor reden dan ook niet kunnen worden voldaan, dan betaalt hij je de $2000 die je moest overdragen terug. En als je gebruik maakte van de exploit, dan bleef hij dit doen.

De exploit werd getriggerd door een auto te parkeren in een hangar in zuid-San Andreas, een van de plekken waar het vliegtuig kan spawnen, en vervolgens Lester te bellen terwijl je het gaspedaal ingedrukt hield. Het gevolg is dat het script van Lester corrupt raakte en in een loop kwam, waarbij hij je maar bleef terugbetalen zolang als dat je er bleef staan.

Aangezien Grand Theft Auto: Online berucht staat om de hoeveelheid grinding die je moet doen, ontving de GTA: Online-community de exploit met open armen, waarbij de fictieve Lester verheven werd tot volksheld. Het gevolg hiervan was echter dat Rockstar al snel op de hoogte kwam van de exploit en een patch uitrolde om die te verhelpen. Althans, dat was de bedoeling.

Het duurde niet lang voordat spelers een nieuwe manier vonden om de exploit te triggeren, ditmaal door twee spawnpunten te blokkeren met behulp van een Mobile Operations Center. Maar ook dit feest was van korte duur. Rockstar besloot hierna namelijk rigoureuze maatregelen te nemen en de kosten voor Lesters diensten volledig te schrappen. En als het niets kost, krijg je natuurlijk ook niets terug.

Wat dit geheel extra interessant maakt, is dat deze explot niet nieuw is. Data miner Tezfun2 verklaarde tegenover Kotaku dat deze exploit er altijd al was, maar nu pas gevonden werd. En dat zet de deuren open voor soortgelijke acties bij andere karakters die een refund kunnen geven. Rockstar mag zijn ogen en oren dus voorlopig nog openhouden.

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner