Riot deelt cijfers van VALORANTs closed beta

Valorant
2020
First-person shooter
ja
PC

Nu de release van VALORANT nog slechts drie dagen van ons verwijderd is, kunnen we terugkijken op de afgelopen twee maanden, waarin de game zich in closed beta heeft bevonden. En wat blijkt uit de cijfers van Riot Games? Dat was een gigantisch succes.

In een bericht aan GameQuarter laat men weten dat het succes van VALORANT al op de eerste dag van de beta kon worden vastgesteld. Maar liefst 1.700.000 spelers keken tegelijkertijd naar streams van de game, waarmee ze 34 miljoen uur klokten op één dag. Dat zijn aantallen die slechts een keer eerder op  Twitch te zien waren, gedurende Riot Games' eigen 2019 League of Legends World Championship Finals.

Een dag hoeft natuurlijk niet indicatief te zijn voor de rest van de twee maanden, maar was het in dit geval wel. De game werd namelijk dagelijks door ruim drie miljoen mensen gespeeld, terwijl in totaal 470 miljoen uur aan streams werd gekeken op Twitch en Afreeca TV (een Koreaanse streaming service) samen. Een kanttekening hierbij is wel dat een substantieel deel van deze uren waarschijnlijk niemand aan het scherm zat. Riot Games deelde immers beta-codes uit aan mensen die streams keken, waardoor menig gamer het gewoon liet lopen terwijl ze met andere dingen bezig waren. Maar zelfs met dat in acht genomen mag Riot trots zijn op de cijfers, hetgeen ook zeker het geval is.

''We zijn overdonderd door het enthousiasme, de passie en de ondersteuning die we zien vanuit de VALORANT-community in deze laatste dagen voor de launch,'' vertelt Anna Donlon, Executive Producer van VALORANT. ''We hoopten als een team dat onze jaren van hard werken en focus ons het vertrouwen en respect van de tactical shooter community zou geven en kunnen niet wachten om van start te gaan op 2 juni.''

Om de aankomende release te vieren, hebben Thiago Gutierrez en Suke nog een key art gemaakt voor het spel, dat je hieronder kunt bewonderen.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner